Yoğurdu bir de böyle deneyin! Hem tadı güzelleşecek hem yağları eritecek: Üstelik o hastalığa şifa oluyor

Yoğurdu bir de böyle deneyin! Hem tadı güzelleşecek hem yağları eritecek: Üstelik o hastalığa şifa oluyor

İnsan sağlığı için oldukça önemli bir besin olan yoğurt, o besinle karıştırıldığında adeta şifa saçıyor. Bir yandan tadı güzelleşir iken bir yandan yağlarının erimesine yardımcı oluyor. İşte yoğurdu karıştırmanız gereken o besin…

Tükettiğimiz her besin vücudumuza olumlu ya da olumsuz etkiler bırakıyor. Dolayısıyla sağlıklı ve uzun yaşamak için yediğimiz her şeye dikkat etmemiz oldukça önemli. Bu kapsamda vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri alabileceğimiz gıdalar tercih etmemiz gerekiyor. Yoğurt ise bu gıdalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle kemik sağlığını destekleyen yoğurt başka gıdalarla karıştırılarak tüketildiği takdirde vücudu adeta baştan aşağı tazeliyor.

yeni-proje-006.jpg

YOĞURDUN FAYDALARI

Sağlığımız için en faydalı besinlerden biri olan yoğurt, içerisinde A, E ve B grubu vitaminlerinin yanı sıra potasyum, kalsiyum ve magnezyum mineralleri barındırıyor. Bu özelliği ile güçlü bir besin profiline sahip olan yoğurt özellikle kemik sağlığımızı destekliyor.

Tek başına oldukça faydalı olmasının yanı sıra içerisine zerdeçal katarak tüketildiği zaman hem farklı etkiler gösteriyor hem de faydası daha da artıyor. Peki, zerdeçallı yoğurt nelere iyi geliyor? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-1-005.jpg

ZERDEÇALLI YOĞURT FAYDALARI

Hem lezzet açısından hem de faydaları açısından oldukça güzel bir ikili olan yoğurt ve zerdeçal, bir araya geldiğinde sindirim sistemini düzenlemekten başlayarak bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye kadar birçok fayda sağlıyor.

Özellikle zerdeçalın içerisindeki ana aktif bileşen olan kurkumin, güçlü bir antienflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip olmasından dolayı vücudu kirli kandan temizliyor. Bu yönüyle kalp hastalığı gibi tehlikeli hastalıkların karşısında önleyici bir etki gösteriyor.

yeni-proje-2-004.jpg

Zerdeçal ile yoğurt beraber tüketildiğinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalıklara neden olan bakterilere karşı vücudu koruma altına alıyor. Bu sayede bir yandan bağışıklık sistemi korunurken bir yandan sindirim sistemi düzene sokuluyor.

yeni-proje-3-001.jpg

Zerdeçallı yoğurt, yağ yakıcı özelliğiyle de dikkatleri çekiyor. Bu özelliği sayesinde diyet listelerinde vazgeçilmez ikili olarak tüketilen zerdeçallı yoğurt, metabolizmayı hızlandırıyor ve kilo verme sürecini destekliyor.

Tüm bunların yanı sıra zerdeçallı yoğurdun içerisinde bulunan anti inflamatuar özellikler, cilt sağlığını destekliyor. Bu yönüyle sivilce ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde destekleyici bir rol oynuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN