Yağı ve çekirdeğinin faydasını biliyorduk, yaprağı da kıymetli çıktı! Kaynatıp içince şifa oluyor

Yağı ve çekirdeğinin faydasını biliyorduk, yaprağı da kıymetli çıktı! Kaynatıp içince şifa oluyor

Yağı ve çekirdeği şifasıyla dilden dile dolanıyor ancak yaprağının kimse farkına varmıyor. Çöpe attığınız değerli Yaprakların faydasını duyan çöpten geri alacak. Bir tutam yaprak biraz da su eklediğinizde ortaya resmen bir şifa çıkıyor.

Uzmanların sıklıkla tavsiye ettiği besin kaynaklarının başında yer alan zeytin, hem yağı hem de çekirdeği ile şifa sağlıyor. Akdeniz iklimine özgü bir lezzet olarak bilinen zeytinyağının yaprakları da yüzyıllardır sağlık açısından şifa olarak kullanılıyor. Zeytin yaprağını kaynatarak tüketenler çeşitli sağlık sorunlarına karşı kolay yoldan çözüm buluyor.

ZEYTİN YAPRAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Yüksek antioksidan ve anti inflamatuar bileşenleri içerisinde barındıran zeytin yaprağı sağlık açısından pek çok farklı etki sağlıyor. Zeytin yaprağının başlıca faydaları şu şekildedir:

????‍⚕️ Zeytin Yaprağı Faydaları Nelerdir?

1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: İçerisinde yer alan polifenoller ve flavonoidler sayesinde antioksidan bakımından zengin olan zeytin yaprağı bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudu serbest radikallere karşı koruyan zeytin yaprağı hastalıklara karşı da direnç sağlar.

2. Kan Şekerini Düzenler: Kan şekeri seviyesinde düzenlemeye yardımcı olan zeytin yaprağı insülin duyarlılığını arttırarak diyabet riskini azaltmaktadır.

3. Kalp Sağlığını Destekler: Kalp sağlığı üzerinde son derece etkili olan zeytin yaprağı, oleuropein adlı aktif bir bileşen içermektedir. Kan basıncını düşüren ve kolesterol seviyesini dengelemeye yaramaktadır.

4. Antibakteriyel ve Antiviral Etkiler: Antibakteriyel ve Antiviral özelliklere sahip olan zeytin yaprağı enfeksiyonlara karşı doğal bir çözümdür.

5. Anti-inflamatuar Özellikler: Romatizmal ağrılar ve eklem iltihaplarına karşı çözüm olan zeytin yaprağı iltihaplanmayı azaltarak kronik hastalıklara iyi gelmektedir.

Zeytin yaprağı çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır ve demlenir? - Sağlık Haberleri

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı kuru zeytin yaprağı

Zeytin yaprağı çayı yapılışı:

  • Suyu kaynatın.
  • Kaynayan suyun içine kuru zeytin yapraklarını ekleyin.
  • 5-10 dakika demlenmeye bırakın.
  • Süzüp sıcak olarak tüketin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN