Türkiye'de yeni salgın patlaması! Bu belirtiler varsa size de bulaşmış olabilir: Acillerde yer kalmadı

Türkiye'de yeni salgın patlaması! Bu belirtiler varsa size de bulaşmış olabilir: Acillerde yer kalmadı

Türkiye'de görülen yeni salgın patlaması, acilleri hastalarla doldurdu. Bu belirtileri taşıyorsanız siz de bu salgından etkilenmiş olabilirsiniz. Belirtileri olan vatandaşlar soluğu hastanede alıyor. İşte acilleri dolduran salgın...

Uzmanlardan salgın uyarısı yapıldı. Türkiye'de hızla yayılan yeni salgın hastane acillerini doldurdu. Salgın konusunda vatandaşlar uyarılırken, belirtilere sahip olanlar soluğu hastane acilinde alıyor. İşte yeni salgının belirtileri...

SALGININ BELİRTİLERİ

Türkiye'de artan salgın vakaları üzerine acillerde doluluk yaşanıyor. Uzmanlardan salgın belirtilerine dair açıklamalar geldi. Son günlerde başlayan salgın ishal, bulantı, kusma ve yüksek ateş şikayetlerine sebebiyet veriyor. Hastanelerde yoğun bir dönem yaşanırken, vakalardaki artış giderek artıyor. Bu belirtilerden birine bile sahipseniz doğrudan hastaneye gitmeniz tavsiye ediliyor.

13538.jpg

GÜNLÜK VAKA SAYISI 30'A YÜKSELDİ

Türkiye'de yeni salgın alarmı verilirken, son 1 ay içerisinde hastaneye başvuru yapan vatandaşların sayısı hızla artıyor. Mide bulantısı ve kusma şikayetleri üzerine hastaneye giden vakaların günlük sayısı 30'a yükselirken, kanlı ishal, yüksek ateş gibi semptomlar gösteren hastalar da görülüyor.

Salgın belirtileri olarak; mide bulantısı, kusma, yüksek ateş, kas ve kemik ağrıları, uzun süreli ishal durumlarına bağlı olarak sıvı kaybına bağlı halsizlik ve yorgunluk belirtileri baş gösteriyor. Salgının enfeksiyonlardan kaynaklandığını söyleyen uzmanlar, bazı vakaların ise bakteriyel ya da parazitsel enfeksiyonlardan kaynaklandığını açıkladı.

dsc-2348.jpg

SAKIN BUNLARI TÜKETMEYİN

Salgına karşı uzmanlar özellikle sistemik hastalığı olan, yaşlı olan, kemoterapi gören, diyabetik ya da böbrek yetmezliği olan vatandaşları uyardı. Yüksek sıvı kaybı nedeniyle akut böbrek yetmezliği riskiyle karşı karşıya kalınabileceği konusunda açıklamalar yapıldı.

Yüksek vaka sayısı ülke genelinde korkuya neden olurken, dışarıda tüketilen çiğ sebzeler ve güvenilmeyen su kaynaklarına karşı dikkatli olunması gerekiyor. Salgın belirtilerini taşıyanların özellikle sindirilmesi kolay olan besinleri tüketmesi tavsiye ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN