Tırnak dibindeki siyah lekeye dikkat: Cilt kanseri belirtisi olabilir

OMÜ Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Güler Özden, tırnak dibindeki siyah lekenin cilt kanseri belirtisi olabileceğini ifade ederek erken teşhisin önemine vurgu yaptı. Özden, "Geç kalındığında çok hızlıca ölümcül olabilecek, şiddetli ve agresif bir tümördür. Bu nedenle erken teşhis çok önemlidir." dedi.

Samsun'da başlayan ve 3 gün sürecek olan 6. Karadeniz Dermatolojide Yenilikler Sempozyumu'nda, cilt kanserleri ve hastalıklarıyla ilgili son yenilikler, tedavi yöntemleri ve tanı süreçleri ele alınıyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Güler Özden’in başkanlığını yaptığı sempozyum, cilt sağlığı konusunda önemli konuları gündeme taşıyor.

9520486.jpg

Sempozyumda, özellikle cilt kanserleri ve hastalıklarıyla ilgili yenilikler, tedavi yöntemleri ve bu hastalıklarla mücadele yöntemleri tartışılıyor.

9520482.jpg
Prof. Dr. Müge Güler Özden

'TIRNAK DİBİNDEKİ SİYAH LEKE CİLT KANSERİ ÖNCÜSÜ OLABİLİR'

Tırnak diplerinde görülen siyah lekeler hakkında konuşan Prof. Dr. Özden, "Sempozyumumuzun en ana konularımızdan ilkinde çıban ya da ‘köpek memesi’ hastalığı olarak bilinen hastalıkların tedavisindeki büyük gelişmelerden bahsettik. Bu da yeniliklerin bir tanesiydi. Tırnaklarda lekeler, daha doğrusu siyah çizgilenmeler cilt altı kanserinin bir bulgusu olabilir. Aynı cildin herhangi bir yerinde cilt kanseri görülebileceği ve bir ben gördüğümüzde bunun bir dermatolog tarafından bilgisayar desteğinde muayene edilmesi gerektiği gibi tırnak dibinde de bu gelişebilir ve tırnak dibinde görülen bir siyah leke gerçekten ciddi anlamda bilgisayarla muayene edilmesi gereken bir cilt kanseri öncüsü olabilir." dedi.

af494a0c-9a31-4606-ab51-806d3c68d6bd.jpg

'ÖLÜMCÜL OLABİLECEK ŞİDDETLİ VE AGRESİF BİR TÜMÖR'

Erken müdahalenin önemine değinen Özden, "Cilt kanseri erken müdahale edilirse hayat kurtaracak, yüzde 90 şifa sağlanacak, iyi huylu bir tedavi ile düzelebilecek tümörken, geç kalındığında çok hızlıca ölümcül olabilecek, şiddetli ve agresif bir tümördür. Bu nedenle erken teşhis çok önemlidir." diye konuştu.

9520485.jpg

Cilt ve cilt altı kanserlerinde uygulanan tedavi ve tanı yöntemlerinde çok büyük yenilikler yaşandığına dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Özden, "Tekrar bir kez daha bu sene bu vesileyle sedef hastalarının ve alerjik egzaması olan hastaların tedavilerinde çok büyük gelişmeler olduğunu bilmelerini, bu konuda uzman merkezlere mutlaka başvurmaları konusunu tekrar hatırlatmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN