Tavuğun o kısmını sakın yemeyin! Kolesterolü tavan yaptırıyor, sağlığı tehdit ediyor: Uzmanlar özellikle uyardı

Tavuğun o kısmını sakın yemeyin! Kolesterolü tavan yaptırıyor, sağlığı tehdit ediyor: Uzmanlar özellikle uyardı

Et fiyatları arttı herkes tavuğa yöneldi! Tavuk eti sevenler dikkat! O kısmını sakın yemeyin! Uzmanlar o iki bölge için uyarıda bulundu! Kolesterolü tavan yaptırıyor, sağlığı tehdit ediyor...

Et fiyatlarındaki artış nedeniyle tavuk tüketimi son zamanlarda iyice arttı. Tavuklu yemekleri sevenler dikkat! Tavuğun her bölgesi tüketilmiyor.

Tavuk, sofralarımızda sıkça yer alan ve her yaştan insanın severek tükettiği bir gıda kaynağıdır. Ancak, tavuğun her kısmının tüketiminin sağlıklı olmadığına dair şaşırtıcı bilgiler ortaya çıktı.

TAVUĞUN HANGİ BÖLGESİ TÜKETİLMEMELİ

Tavuk ciğeri, içerdiği besin değerleriyle bilinse de, yüksek kolesterol seviyeleri nedeniyle sağlık açısından risk oluşturabiliyor. Uzmanlar, tavuk ciğerinin düzenli tüketiminin kan kolesterol seviyelerini artırarak kalp hastalığı riskini yükseltebileceğini belirtiyor. Ayrıca, aşırı tüketim karaciğere zarar verebilir.

TAVUK KUYRUĞU: YÜKSEK YAĞ VE KOLESTEROL İÇERİĞİ

Tavuğun en yağlı bölgelerinden biri olan kuyruğu ise yüksek doymuş yağ ve kolesterol içeriği nedeniyle besin değeri düşüktür. Uzmanlar, tavuk kuyruğunun düzenli tüketiminin kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini ifade ediyor. Ayrıca, yüksek yağ içeriği obezite riskini artırabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN