İnsanların birçoğu hayatları boyunca en az bir kere boyun ağrısı yaşıyor. Lakin bu ağrı bazı kişilerde geçmek bilmiyor. Bu kapsamda önemli açıklamalarda bulunan uzman isim boyun ağrısına neden olan hastalıklara ilişkin kritik açıklamalarda bulundu…
Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan boyun ağrısı çoğu kişi tarafından ciddiye alınmayan ağrılar arasında yer alıyor. Öyle ki boyun ağrısı katlanılamaz bir seviyeye geldiği zaman insanlar uzmanlara başvurmayı tercih ediyor. Lakin bu durum boyun ağrısına bağlı herhangi bir problemin daha ciddi derecelere gelmesine yol açıyor. Bu kapsamda önemli açıklamalarda bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Canan Yıldırım, "Uzun süre geçmeyen hatta artış gösteren boyun ağrısının sebebini bulmanın tek yolu fizik tedavi hekiminizin sizi muayene etmesidir" dedi.
BOYUN AĞRILARINDA ARTIŞ BAŞLADI
Boyun ve bel ağrısının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Canan Yıldırım, "İnsanların yüzde 70’i yaşamları boyunca en az bir kez boyun ağrısı çekerler. Son yıllarda özellikle cep telefonu ve bilgisayar kullanımının yaygınlaşmasına paralel olarak boyun ağrısı görülme sıklığı da giderek arttığını görmekteyiz. Boyun ağrısına o bölgedeki kemik dokular, kaslar, bağlar, diskler sebep olabilir, aynı zamanda başka bir bölgeden yansıyan ağrıda yaşayabilir. Toplum da en çok boyun ağrısı sebebi olarak bilinen boyun fıtığı ancak yüzde 5’lik kısmı oluşturmaktadır. Boyun fıtığı aslında radyolojik bir tanıdır. Günümüzde çok fazla MR çekimi yapılmasından dolayı da herkes tarafından bilinen bir terim olmuştur. Aslında boyun fıtıkları hiç şikayeti olmayan kişilerde bile çekim yapıldığında saplanılan bir bulgudur. Boyun ağrısının sebebini bulmanın tek yolu Fizik Tedavi Hekiminizin sizi muayene etmesidir” şeklinde konuştu.
BEL FITIĞINA NEDEN OLAN KONULARA DEĞİNDİ
Bel fıtığında risk faktörlerine değinen Dr. Yıldırım, “Bel fıtığı hiç şikâyet olmayan kişilerde MR çekimi yapıldığında da rastlanılan bir anatomik bozukluktur. Kontrolsüz kilo almak, oturma ya da yattığı pozisyonlara dikkat etmeme, uzun süre öne doğru eğilerek iş yapmak, egzersiz ya da hareketsizlikten uzak kalmak, sigara içmek gibi aslında bütün bunlar kişinin kendinin düzeltebileceği risk faktörleridir. Bel fıtıklarının oluşması da büyümesi de ameliyata kadar gitmesi de kişinin kendi yaşam şekliyle ilişkilidir" diyerek sözlerine son verdi.