Sahte gıda takviyesine dikkat!

Sahte gıda takviyesine dikkat!

Prof. Dr. Vefik Arıca, Hava sıcaklıklarındaki dengesizliklerle birlikte hastalıkların artmasının, vitamin ve gıda takviyelerine olan talebi yükselttiğini söyledi. Arıca, “Hasta olanlar tedavi amaçlı, sağlıklı kalmak isteyenler ise bilinçsizce vitamin takviyelerine yöneliyor. Pandemi sonrasında dev bir pazar haline gelen gıda takviyeleri sektöründe, merdiven altı üretimler insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu ürünlerin kullanımının geri dönülemez olumsuz sonuçlara yol açabilir." dedi.

Hava sıcaklıklarındaki dengesizliklerle birlikte hastalıkların artmasının, vitamin ve gıda takviyelerine olan talebi yükselttiğini söyleyen Prof. Dr. Vefik Arıca, “Hasta olanlar tedavi amaçlı, sağlıklı kalmak isteyenler ise bilinçsizce vitamin takviyelerine yöneliyor. Pandemi sonrasında dev bir pazar haline gelen gıda takviyeleri sektöründe, merdiven altı üretimler insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu ürünlerin kullanımının geri dönülemez olumsuz sonuçlara yol açabilir. Bu yüzden gıda takviyelerinde taklitçiliğe dikkat edilmeli” dedi.

Arıca, “Özellikle A, D ve K gibi vitaminlerin aşırı alımı toksisiteye yol açabilir ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Ayrıca, bu ürünlerin içeriklerinde alerjik reaksiyonlara neden olabilecek katkı maddeleri, boyalar ve diğer dolgu maddeleri olabilir. Düşük kaliteli takviyeler, katkı maddeleri içerebilir ve beklenen sağlık vaatlerini yerine getiremeyebilir” uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN