Ne fındık ne ceviz... En faydalı kuru yemiş belli oldu, Asyalılar her gün avuç avuç tüketiyor

Ne fındık ne ceviz... En faydalı kuru yemiş belli oldu, Asyalılar her gün avuç avuç tüketiyor

Uzmanlar bu kuru yemişi öneriyor. Fındık ve cevizden bile daha faydalı olarak bilinen bu kuruyemiş, Asyalılar tarafından her gün avuç avuç tüketiliyor. Peki, en faydalı kuruyemiş hangisi? İşte o kuruyemiş...

Kuruyemişin içerisinde bulunan faydalı yağlar ve besinler uzmanların dilinden düşmüyor. Tüketicilere sık sık önerilen kuruyemişlerin en faydalısı ortaya çıktı. Fındık ve cevizden bile daha faydalı olan bu yemiş, Asyalıların favorisi olarak biliniyor. Sağlık açısından faydalı olmasıyla biliniyor. İşte o kuruyemiş...

KURUYEMİŞ YERKEN DİKKAT EDİN

Tüketilmesi konusunda sık sık uyarılan kuruyemiş hakkında yeni bir açıklama geldi. Yüksek kalori ve faydalı yağlar bulundurulan kuruyemiş, diyet listelerinin de vazgeçilmezi. Fakat kuruyemiş fazla tüketildiğinde yağlanma ve aşırı kiloya da sebebiyet veriliyor. Tek başına zararlı olmasa da kuruyemişler, lezzet bakımından da ön plana çıkıyor.

jpg-2000-fdfcfe3d-4807-49c0-b036-8fc7aa58737d.jpg

İŞTE EN FAYDALI KURUYEMİŞLER

Kuru Üzüm

Türkiye'de bolca bulunan ancak talebi düşük olduğu için ihracatta daha fazla kullanılan kuru üzüm, sağlığa en faydalı kuruyemişlerden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle Asya ülkelerinde günlük olarak tüketilen kuru üzüm, hafızayı güçlendiren etkileriyle dikkat çekiyor.

Neuchâtel Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre, Japonya'daki insanların güçlü hafızalarının arkasında yatan nedenlerden biri de beslenme alışkanlıklarıdır. Asya kültürleri, diyetlerinde sıkça kurutulmuş meyvelere yer vermektedir.

Badem

Popüler kuruyemişlerden biri olan badem, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Sindirim sistemini hızlandırma özelliği ile kilo verme sürecine yardımcı olan badem, bol miktarda E vitamini içerir ve çiğ ya da kavrulmuş olarak tüketilebilir.

Antep Fıstığı

Tatlılarda ve çikolatalarda sıkça kullanılan antep fıstığı, tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlar açısından zengindir. Bu sağlıklı yağlar, kalp sağlığını korumaya yardımcı olur, kötü LDL kolesterol seviyelerini düşürürken iyi HDL kolesterolün artmasına destek verir.

Ayrıca, bitkisel protein kaynağı olan antep fıstığı, kas gelişimi ve onarımı için önemlidir. Lezzeti sayesinde sıkça tercih edilen bu kuruyemiş, hücresel sağlık, enerji metabolizması ve sinir sistemi fonksiyonu için de büyük fayda sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN