Kimse bu mucize besini bilmiyor! Faydasını duyan soluğu aktarda alıyor: Yiyene soğuk hava işlemiyor

Kimse bu mucize besini bilmiyor! Faydasını duyan soluğu aktarda alıyor: Yiyene soğuk hava işlemiyor

Havaların soğumasıyla birlikte grip ve soğuk algınlığı vakaları hızla artışa geçti. Özellikle çocuklar arasında görülen grip vakası ebeveynleri korkuturken herkes doğal şifa kaynaklarını araştırmaya başlamış durumda. Uzmanlardan gelen son tavsiye ise adeta size şifa olacak. Kimse bu mucize besini bilmiyor! Faydasını duyan soluğu aktarda alıyor. Faydasını duyan aktarlardan kilo kilo alıyor. Yiyene soğuk hava işlemiyor! İşte soğuk algınlığı ve gribe karşı kalkın olan o doğal iksir...

Soğuk havalar ile birlikte salgın hastalıklar hızla artmaya başladı. Grip ve soğuk algınlığı gibi vakalar hızla artarken vatandaşlar bu tarz hastalıklardan korunmak için doğal şifalı yöntemleri denemeye başladı. Uzmanlar tarafından paylaşılan son reçete ise sizi soğuk algınlığına karşı adeta bir kalkan gibi koruyacak. Kimse bu mucize besini bilmiyor! Faydasını duyan soluğu aktarda alıyor. Yiyene ne soğuk ne de grip işliyor. Her yudumunda şifa bulacaksınız.

AKTARLARIN GİZLİ REÇETESİ! GRİBE KARŞI KALKAN OLUYOR

Kırşehir'de bulunan aktarlar, soğuk havaların gelmesiyle birlikte vücut direncini arttıracak ve bağışıklık sistemini güçlendirecek besin olarak üzüm ve pekmez ikilisini önermekte. Tarihi Uzun Çarşı'da aktarlık yapan Ünsal Gümüş, üzüm ve pekmez tüketiminin soğuk havalarda vücut sıcaklığını korumada en önemli iki etken olduğunu söyledi.

yeni-proje-2024-10-25t130440-917.jpg

Gümüş, "Soğuk havalarda vücudun ısısını yüksek tutan iki önemli etken maddesi pekmez ve üzümdür. İnsanlar, ilk tüketimlerinde vücut ısınsın ve hastalıklar geçsin istiyorlar fakat bu mümkün değil." dedi.

FAYDASINI DUYUNCA SOLUĞU AKTARDA ALACAKSINIZ

Sürekli kullanımla fayda sağlanabileceğini aktaran Gümüş, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Pekmez ve üzüm, vücuttaki mikropları kırıcı etkiye sahiptir. Anadolu'da insanların en büyük problemi yağış beklenen oranda olmadığından ayaz olması. Bu nedenle de vücut ısısının artması için üzüm ve pekmez ikilisine ihtiyaç vardır."

Havaların soğumasıyla birlite vatandaşlar da pekmez ve üzüm almak için aktarların yolunu tutmaya başladı. Kökeninin 4 bin yıl önce Mısır'a dayandığı bilinen pekmez, pek çok sağlık sorununa çare oluyor. En belirgin özelliği kansızlığa iyi gelmesi olan pekmez, bağışıklık güçlendirici etkiye de sahiptir.

ÜZÜM PEKMEZİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Üzüm pekmezi, yoğun şekilde magnezyum içermesi sayesinde serotonin salgılanmasını hızlandırarak sinirsel bozuklukların giderilmesini kolaylaştırır. Depresyon, kaygı bozukluğu, tükenmişlik sendromu gibi psikolojik sorunların tedavisine destek veren üzüm pekmezi, bu rahatsızlıkların tedavisinde doktor önerisiyle kullanılabilir. Pekmezin sinirsel hastalık tedavisinde kullanılması, antidepresan zararları ile karşılaşma riskinizi de azaltır.
  • Üzümden elde edilen pekmezin kemik ve dişlere de olumlu etkileri bulunur. Güçlü bir kalsiyum kaynağı olan üzüm pekmezi, içerdiği kalsiyumla kemikleri güçlendirir. Kemiklerin daha sağlıklı olmasını sağlayan pekmez, dişlerde çürük oluşumunu da azaltır.
  • İçeriğinde önemli oranda lif bulunan üzüm pekmezi, sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına da yardımcı olur. Katı üzüm pekmezi faydaları arasında bulunan sindirimi rahatlatma özelliği, özellikle hamileler için önemli bir avantaj sağlar. Hamile kadınların sindirim sorunlarını gidermek için doktorlar tarafından sıklıkla önerilen pekmez, gebelikte beslenme programlarında değerlendirilebilir.

yeni-proje-2024-10-25t130604-063.jpg

  • Katı üzüm pekmezi faydaları arasında, kanser oluşumunu engelleme özelliği de bulunur. Üzüm pekmezi, yoğun oranda antioksidan içerir. Vücuttaki serbest radikalleri dengeleyen ve bu radikallerin kanserli hücreye dönüşmesinin önüne geçen antioksidan, aynı zamanda kanser tedavisinde de etkilidir. Doktorların kanserden korunmak için önerdiği üzüm pekmezi, beyaz kan düşüklüğü gibi sorunlara karşı da etkili olabilir.
  • Cilt sağlığı da üzüm pekmezinin fayda sağladığı konular arasındadır. Üzüm pekmezinin içeriğindeki antioksidanlar, ciltteki serbest radikalleri de düzenler. Bu sayede cildin yaşlanma belirtileri gösterme oranını düşüren üzüm pekmezi, daha genç bir görünüm sergilemenize yardımcı olur.
  • Üzüm pekmezi, kalp sağlığını koruma konusunda da faydalıdır. İçerdiği potasyumla vücuttaki sodyum oranını azaltan üzüm pekmezi, bu sayede sizi yüksek tansiyon sorununa ve tansiyona bağlı kalp problemlerine karşı koruyabilir.
  • Doğal bir iltihap giderici olan üzüm pekmezi, iltihaplı romatizma ve peritonit üzerinde de etkilidir. Antioksidan içeriği sayesinde vücuttaki iltihapların temizlenmesine yardımcı olan pekmez, iltihaba bağlı olarak gelişen hastalıkların tedavisine destek olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN