Kemik suyu hazırlarken 2 yemek kaşığı ekleyin! Kemikteki bütün kalsiyum ortaya çıkıyor

Kemik suyu hazırlarken 2 yemek kaşığı ekleyin! Kemikteki bütün kalsiyum ortaya çıkıyor

Kemik suyu hazırlarken kaynatma aşamasında sadece iki yemek kaşığı eklemeniz yeterli! Faydası katlanacak. Kemikteki bütün kalsiyumu ortaya çıkarıyor. Kemik suyu nasıl hazırlanır? İşte o püf nokta...

Yıllardır geleneksel yöntemlerle kemik suyu hazırlayan birçok kişi, kemiği sadece suyla kaynatarak çorbalara, pilavlara ve makarnalara lezzet katıyor. Ancak, kemiği sirke ile kaynatmanın sağladığı ekstra faydaları öğrendiğinizde, bu basit eklemeyi asla unutmak istemeyeceksiniz.

SİRKE İLE KALSİYUM ZENGİNLEŞTİRME

Kemiklerin sirke ile kaynatıldığında, kalsiyumun kemiğin suyuna geçtiği bilinmektedir. Sirkenin asidik yapısı, kemikteki mineralleri çözerek suya karışmasını sağlar. Bu da kemik suyunu daha besleyici ve sağlıklı hale getirir. Özellikle büyüme çağındaki çocuklar için kalsiyum zengini kemik suyu, kemik gelişimini desteklemek adına mükemmel bir besin kaynağıdır.

KEMİĞİ KAYNATIRKEN SİRKE KULLANMANIN FAYDALARI

  • Sirke, kemikteki kalsiyum ve diğer minerallerin suya geçmesini sağlayarak kemik suyunu daha besleyici hale getirir.
  • Sirke, kemik suyuna hafif bir tat katarken, yemeklerin lezzetini de zenginleştirir.
  • Kalsiyum bakımından zengin kemik suyu, kemik sağlığını destekler ve kemik erimesi gibi problemleri önlemeye yardımcı olabilir.

NASIL YAPILIR?

  • Kemik suyunu hazırlarken yapmanız gereken tek şey, kaynatma suyuna biraz sirke eklemektir. İşte basit adımlar:
  • Kemiği birkaç parçaya bölerek tencereye koyun.
  • Tencereye su ekledikten sonra, 2-3 yemek kaşığı sirke ilave edin.
  • Karışımı kaynamaya bırakın ve ardından kısık ateşte 4-6 saat kadar pişirin. Sirke sayesinde kalsiyum ve diğer mineraller suya geçecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN