Karaciğer yağlanması, kolesterol, fazla kilo... Bunlardan şikayetçi olanlar suyuna onu katıyor: Uzman isim önerdi

Karaciğer yağlanması, kolesterol, fazla kilo... Bunlardan şikayetçi olanlar suyuna onu katıyor: Uzman isim önerdi

Karaciğer yağlanması, kolesterol ve fazla kilodan şikayetçi olanların en popüler içeceği bu oldu. Uzmanlar tarafından da önerilen bu karışım hem midenizi rahatlatacak hem de vücudunuzu temizleyecek. İşte o karışım…

Vücut sağlığı için en önemli konulardan biri düzenli ve yeterli miktarda su tüketimidir. Suyun içinde bulunan vitamin ve mineraller hem vücudu temizler hem de ihtiyacı olduğu vitaminlerin desteğini sağlar. Öte yandan suyun içine atılan bazı besinler insan vücuduna farklı faydalar sağlamaktadır. Öyle ki suyun içine limon atmak birçok kişi tarafından bilinen ve uygulanan bir yöntemdir. Peki limonlu suyun faydaları nelerdir? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-1-003.jpg

LİMONLU SU TÜKETMENİN ÖNEMİ

Limonlu su karaciğer yağlanmasından kilo vermeye kadar birçok faydası ile bilinen bir karışımdır. Oda TV’de yer alan habere göre, Dr. Berg, limon suyunun karaciğerdeki yağlanmayı azaltabileceğini belirtmektedir. Hepatik steatozu, yani karaciğerde fazla yağ birikmesini, limon suyu ile azaltmak mümkündür. Limon suyu, karaciğerdeki yağı eritme yeteneğine sahiptir.

Öte yandan Dr. Berg, karaciğeri ve safra kesesi yavaş çalışan kişilerin limonlu su tüketmesi safra akışını artırarak fazla kolesterolün sistemden atılmasına yardımcı olmaktadır.

yeni-proje-2-003.jpg

CİLT SAĞLIĞINDAN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE KADAR ETKİLİ

Limonlu su, içeriğindeki C vitamini sayesinde cilt sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Öyle ki cildin daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

Limon, içerdiği zengin vitamin ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

yeni-proje-003.jpg

BÖBREK TAŞI OLUŞUMUNU ENGELLER

İçeriğinde kalsiyum ve sitrik asit bulunduran limonlu su, böbrek taşı oluşumunu önler ve potansiyel taşların dışarı atılmasını sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN