Erkeklerin lıkır lıkır içtiği o içecek kelliğin nedeni çıktı! İçmeden önce on kez düşünün

Erkeklerin lıkır lıkır içtiği o içecek kelliğin nedeni çıktı! İçmeden önce on kez düşünün

Genellikle erkeklerde görülen saç dökülmesi, kellik gibi saç problemlerinin ortaya çıkmasında birçok faktör varken bu içecek de saç sağlığına zarar veriyor. İçmeden önce iyi düşünün. Saçlarınıza bunu yapmak istemezsiniz. İşte detaylar…

Birçok insanın en büyük dertleri arasında yer alan saç dökülmesi, sadece stres gibi etkenlerden dolayı ortaya çıkmaz. Kişilerin tükettiği besinler de saç dökülmesine yol açabilir. Bu doğrultuda yapılan bilimsel araştırmalar bazı içeceklerin saç sağlığına olumsuz etkiler bıraktığını ortaya koydu. Söz konusu bu içeceklerin içerisinde kelleşme riskini yüzde 42’ye kadar çıkartan katkı maddeleri bulunuyor. Peki bu içecekler neler? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-5-003.jpg

BU İÇECEKLER RESMEN KEL BIRAKIYOR

Saç dökülmesi ya da kelleşme, kişilerin belli vitamin eksikliklerinden ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Öte yandan strese, yorgunluğa dayalı görülen saç dökülmeleri de vardır. Lakin tüm bunların yanı sıra tükettiğimiz bazı içecekler kellik oranını ciddi derecede artırıyor.

yeni-proje-4-003.jpg

Mynet'te yer alan bir habere göre, bilim dünyasında yapılan bir araştırmada 2000 kişilik bir grup üzerinde testler yapıldı. Söz konusu bu testlerde kişilere içecekler verildi. 2000 kişiyle yaptıkları bir araştırmada erkek tipi kelleşme birinci tip içeceği kullananlarda %30, ikincisinde ise %42’ye kadar arttığı gözlemlendi.

Söz konusu içeceklerinden ilki enerji içecekleri olurken, ikincisi ise gazlı içecekler oldu. Dolayısıyla bu içeceklerin direkt olarak saç dökülmesine yol açtığı, kellik oranını artırdığı ortaya çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN