Erkekler pirinç pilavını ağzına bile sürmesin! Canan Karatay uyardı: Erkeklerde kelliğe neden oluyor

Erkekler pirinç pilavını ağzına bile sürmesin! Canan Karatay uyardı: Erkeklerde kelliğe neden oluyor

Türkiye’nin önde gelen sağlık uzmanlarından Prof. Dr. Canan Karatay, erkeklerde sıkça görülen kellik sorunu ve pirinç pilavının bu durum üzerindeki etkisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ünlü doktor, pirinç pilavı tüketiminin erkeklerde saç dökülmesine yol açabileceğini belirterek, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Sağlık alanındaki çarpıcı açıklamalarıyla tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez pilav tüketimi ve saç dökülmesi arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Karatay, özellikle erkeklerde sık tüketilen pirinç pilavının, kelliğe yol açabileceğini iddia ederek gündeme oturdu.

KARATAY' IN UYARILARI

Canan Karatay, pilavın erkeklerde saç dökülmesine neden olabileceğini belirterek, "Pilav, insülin değerlerini olumsuz etkileyerek saç dökülmesine yol açar. Bu tamamen bilimsel bir gerçektir ve kitabımda da bu konuyu detaylıca ele aldım" dedi. Karatay, saç dökülmesinin temel nedenleri arasında insülin dengesizliği, D vitamini ve omega 3 eksikliklerini gösterdi.

thumbs-b-c-3e08070b5163426d5231ad7fbda2353f.jpg

BESLENME ÖNERİLERİ

Saç dökülmesi yaşayan erkeklere yönelik beslenme tavsiyelerinde bulunan Karatay, "Bol bol tereyağı, zeytinyağı ve omega 3 tüketin. Ayrıca D vitamini ve B12 takviyesi almayı ihmal etmeyin" şeklinde konuştu. Karatay, sağlıklı bir cilt ve saç için güneş ışığından faydalanmanın önemine de vurgu yaptı: "Saçlarınızın daha sağlıklı çıkmasını istiyorsanız, cildinize iyi bakın ve bol bol güneş banyosu yapın."

pirinc-pilavi-yemekcom.webp

PİLAVIN SAĞLIĞA OLUMSUZ ETKİLERİ

Pilav tüketiminin sadece saç dökülmesine değil, aynı zamanda birçok sağlık sorununa da yol açabileceğini belirten Karatay, beyaz pirincin işlenmesi sırasında lif, vitamin ve minerallerin büyük ölçüde kaybolduğunu söyledi. Bu durumun, pilavın hızla sindirilmesine ve kan şekerinin hızla yükselmesine neden olduğunu ifade eden Karatay, bu durumun tip 2 diyabet riskini artırabileceğine dikkat çekti. Sık pilav tüketiminin, sürekli yüksek kan şekeri seviyeleri nedeniyle insülin direncine yol açabileceğini belirtti.

DİĞER SAĞLIK RİSKLERİ

Karatay, genellikle bol yağda kavrulup pişirilen pilavların yüksek kalorili olduğunu ve fazla yağ tüketiminin kalp hastalıkları ile yüksek kolesterol riskini artırdığını söyledi. Ayrıca pirincin, diğer tahıllara göre daha fazla arsenik barındırabileceği ve bu zararlı maddeye maruz kalma riskinin artabileceğini vurguladı. Pilav tüketiminin ardından vücutta yorgunluğa da neden olabileceğini ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN