Diyet yaparken başınız dönüyorsa dikkat! Sakın hafife almayın: Bu hata ölüme kadar götürüyor

Diyet yaparken başınız dönüyorsa dikkat! Sakın hafife almayın: Bu hata ölüme kadar götürüyor

Diyet yaparken başınız dönüyorsa mutlaka dikkat! Sakın hafife almayın, ölüme bile götürebiliyor...

Kış aylarında alınan fazla kilolardan hızla kurtulmak isteyen birçok kişi, sağlıksız şok diyetlere yöneliyor. Ancak bu diyetler, kısa sürede zayıflamayı vaat etse de ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor. Uzmanlar, özellikle kalp rahatsızlıkları riskinin arttığını belirterek, bu tür diyetlerin tehlikeleri konusunda uyarıyor.

KİLO VERMEK UĞRUNA SAĞLIĞINIZI KAYBETMEYİN

Ani kilo kaybına neden olan 16 hastalık

Kısa sürede hızlı kilo vermeyi amaçlayan şok diyetler, uzun süreli açlık, tek tip beslenme veya aşırı sıvı tüketimine dayalı oldukları için metabolizmayı ciddi şekilde etkileyebiliyor. Ani kilo kaybı, başta kalp sağlığı olmak üzere, vücudun birçok sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor. Kardiyoloji uzmanları, bu tür diyetlerin tehlikeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

ANİ KİLO KAYBI KALP KRİZİ RİSKİNİ ARTTIRIYOR

Şok diyetler, kan basıncı ve elektrolit dengesizliklerine yol açarak kalp ritim bozukluklarını tetikleyebiliyor. Kalp ritim problemleri yaşayan kişilerde; çarpıntı, baş dönmesi, göz kararması gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Uzun süre aç kalmak ise kan şekeri ve tansiyon düzensizliklerine neden olarak kalp krizine davetiye çıkarıyor. Şok diyetler yerine, daha sağlıklı ve uzun vadeli kilo kaybı hedeflenmeli.

Kalp durması nedir? Neden olur? Belirtileri ne? - Formsanté

ZAYIFLAMA İLAÇLARI TEHLİKELİ OLABİLİR

Hızlı kilo vermek isteyenlerin başvurduğu bir diğer yöntem de zayıflama ilaçlarıdır. Ancak bu ilaçlar, özellikle kalp ritim bozukluklarını tetikleyici etkiler taşıyabilir. Doktor kontrolü olmadan kullanılan ilaçlar ciddi sağlık risklerine yol açabilir. Ayrıca idrar söktürücü ilaçlarla kilo vermeye çalışan kişilerde de kalp ritim sorunları ortaya çıkabilir.

SAĞLIKLI KİLO VERME İÇİN DENGELİ BESLENME ŞART

Şok diyetlerin yarattığı olumsuz etkilerden korunmak için dengeli ve kontrollü kilo kaybı hedeflenmelidir. Diyetisyen desteğiyle hazırlanan sağlıklı bir diyet programı ve düzenli egzersizle, kalıcı kilo kaybı sağlanabilir. Kısa sürede kilo vermek yerine, uzun vadeli ve sürdürülebilir bir beslenme planı uygulanmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN