Çocuklar yapay zeka ile 'ideal yüz' peşinde: Estetik talep yaşı 13’e kadar düştü

Çocuklar yapay zeka ile 'ideal yüz' peşinde: Estetik talep yaşı 13’e kadar düştü

Sosyal medyanın etkisiyle estetik ameliyat talebi 13-14 yaşa kadar düştü. Çocuklar, ideal yüzlerini yapay zeka uygulamalarıyla oluşturup estetik merkezlerine başvuruyor. Uzmanlar, bu tür ameliyatların pişmanlıkla sonuçlanabileceği konusunda uyarıyor.

Sosyal medyanın yaygınlaşması ve beğenilme arzusu, estetik ameliyat yaşını tehlikeli bir şekilde düşürdü. Çocuklar, yapay zeka yardımıyla oluşturdukları ideal yüzlerinin fotoğraflarıyla doktorların kapısını çalıyor. Estetik talebinde bulunan gençlerin sayısında ciddi bir artış yaşanırken, uzmanlar erken yaşta yapılan bu operasyonların risklerine dikkat çekiyor.

ESTETİK TALEP YAŞI 13'E KADAR DÜŞTÜ

Estetik ameliyatlar, sağlık sorunları dışında artık 13-14 yaşındaki çocuklar arasında da yaygın hale gelmeye başladı. Özellikle burun ameliyatı için başvuran gençler, yapay zeka uygulamalarıyla oluşturdukları ideal yüzlerle doktorlara başvuruyor. Esteworld Medikal Direktörü Dr. Burak Tuncer Yeni Şafak'a verdiği demeçte, gençlerin sosyal medyada beğenilme arzusu nedeniyle estetiğe başvurduğunu belirtiyor.

AİLELER VE DOKTORLAR KARŞI, ÇOCUKLAR ISRARCI

Çocuklarının estetik operasyon isteğiyle kliniğe gelen ailelerin çoğunlukla karşı çıktığını belirten Dr. Tuncer, "Aileler çoğunlukla çocuklarına karşı çıkıyor ama çocuklarını ikna edemedikleri için bize geliyorlar. Daha doğrusu, çocukları bizim ikna etmemiz için kliniğe getiriyorlar. Taraftar olan ailelerde ise genellikle burundan çok fazla zorbalığa uğramış çocuklar oluyor. Genellikle de burun ameliyatı için başvuruyorlar. Biz 1-2 yıl daha beklemelerini öneriyoruz. Estetik talep yaşı 13-14’e kadar düşmüş durumda" diye konuştu.

YAPAY ZEKA İLE YÜZÜNÜ ORANTILAYAN GENÇLER

Sosyal medya fenomenleri ve ünlülerin estetik görünümü, gençleri estetik operasyonlara yönlendiriyor. Gençler, yapay zeka uygulamalarıyla oluşturdukları ideal yüzlerle estetik cerrahlara başvuruyor. Tuncer, "Gençler dershane çıkışında ilk iş olarak kliniğe geliyor. Üniversite sınavı sonrası yapılan ilk iş tatilden önce estetik oluyor" diyor.

EN AZ 18 YAŞINI GEÇMEK ŞART

Dr. Tuncer, estetik ameliyatların hızlı değişen trendlere göre yapıldığında pişmanlık yaratabileceğini belirtiyor. Kontrolsüz merkezlerde yapılan bu işlemlerin ileride revizyon ameliyatlarına neden olabileceğini ifade ediyor ve gençleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Tuncer, estetik ameliyatların acil müdahale gerektiren operasyonlar olmadığını, bu nedenle hastaların en az 18 yaşında olmaları gerektiğini söylüyor.

Erken yaşta estetik ameliyatların hem fiziksel hem de psikolojik komplikasyonlara yol açabildiğini belirten Tuncer, "Estetik ve trendler hızla değiştiği için insanlar hızlı karar veriyor ve bu da komplikasyonlara sebep olabiliyor. Birçok merkezde kontrolsüz yapılan bu işlemler pişmanlığa yol açabilir. Bu da revizyon cerrahisinin popüler olmasına neden olabilir. İleride revizyon cerrahisi daha çok aranır hale gelecektir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN