Bunu tüketen 100 yaşı garantiliyor! Japonların uzun yaşam sırrı açıklandı: Sofradan eksik etmiyorlar

Bunu tüketen 100 yaşı garantiliyor! Japonların uzun yaşam sırrı açıklandı: Sofradan eksik etmiyorlar

Uzun yaşamları ile bilinen Japonlar dünya genelinde en sağlıklı yaşam kültürüne sahip insanlar olarak bilinmektedir. Japon mutfağı herkesin damak tadına uymasa bile sofralarından eksik etmediği bazı besinler yaşam kalitesini de uzatıyor. Bu besinleri tüketen 100 yaşında garantiliyor.

Japonya'da kadınlar ortalama 87,74, erkekler ise 81,64 yaşına kadar hayatta kalıyor. Japonya'da 65 yaş ve üstü kategorisine bakıldığında 35 milyonları bulan nüfus görülmektedir. Bu da Japon nüfusunun yaklaşık %30'unu kapsarken dünya çapında Japonların uzun ve sağlıklı yaşam nedenleri üzerinde araştırmalar yapılmaya devam ediyor. Okinawa Adası'nda 100 yaşını geçen yaşlılar üzerinde yapılan araştırmalar doğrultusunda Uzmanlar beslenme kültürüne dikkat çekiyor. Japon mutfağının Türk kültürüne oranı farklılık gösterdiği görülse de benzer gıdalar tüketerek sağlığınızı koruyabileceğiniz de açıklandı. Japon beslenme uzmanı Asako Miyashita, uzun yaşamın sırrını merak edenler için Japonların sık tükettiği 5 yiyeceği sıraladı...

KALİTELİ YAŞAMIN SIRRI DOĞRU BESLENMEK

Beslenme kültürüne son derece önem veren Japonların tükettiği besinlerin önemi sık sık vurgulanıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Asako Miyashita, 92 yaşındaki büyükannesinin uzun ömrünü yiyeceklere borçlu olduğunu söyledi. Dünyadaki en yüksek 100 yaş üstü nüfus yoğunluğunun olduğu Okinawa Adası'na dikkat çeken uzman isim Japon kültürünün olmazsa olmaz besinlerini şu şekilde sıraladı:

Balık Yemek Zihni Açıyor - Hekimce

BALIK

Japon mutfağı denildiğinde akla ilk olarak Omega 3 zenginde balıklar gelmektedir. Günlük beslenme düzeninde mutlaka proteine özellikle somon ve ton balığına yer veren uzman isim bu içeriğin kan basıncını düşürmeye etkili olduğunu ve trigliseritleri düşürerek iltihabı hafiflettiğini söyledi.

Tatlı (Kırmızı) Patates Nedir, Faydaları Nelerdir? - Yemek.com

TATLI PATATES

Türkiye'de çok tüketilmese de etkisi inanılmaz olan tatlı patates Japonların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Kırmızı ve mor renkli sebzelerin yaşlanma karşıtı özellikleri hastalık riskini de en aza indiriyor. Bu sebzeler aynı zamanda kardiyovasküler hastalıkların azaltılmasına da destek sağlamaktadır.

17.600+ Daikon Turpları Stok Fotoğrafları, Resimler ve Royalty-Free Görseller - iStock

DAIKON TURPLARI

Turp benzeri kök sebzelere sıklıkla yer veren Japon kültürü soğuk algınlığını önleme ve bağışıklık güçlendirme konusunda kök sebzelerden yararlanır. Virüs ve mikroplara karşı bir kalkan olarak görülen daikon turbu günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 124'ünü karşılamaktadır.

Metabolizmayı Canlandıran Kök Sebzeler Diyetim - selahattindonmez

HAVUÇ VE PANCAR SAĞLIKLI KÖK SEBZELER ARASINDA

Havuç, şalgam, pancar ve yaban havucu da sağlıklı kök sebzeler arasında.

Deniz Yosunu Yemenin Sağlığa Faydaları - Altun Blog

DENİZ YOSUNU

Beslenmeleri arasında deniz yosunlarının içeriğinden yararlanan Japonlar Demir, kalsiyum, Folat ve magnezyum gibi mineraller ile birlikte lifli içeriği sayesinde de deniz yosunlarının etkisini vücudunda hissediyor. Deniz yosunları kalp hastalığı, inme, hipertansiyon ve Tip 2 diyabet risk ile de azaltmaktadır.

JAPONLARIN GÜNLÜK ALIŞKANLIKLARI

Japon kültüründe yalnızca beslenme değil edindikleri bazı alışkanlıklar da sağlıklı yaşama beraberinde getiriyor. Bu alışkanlıklar şu şekildedir:

  • Dengeli beslenme
  • Az tuz ve şeker tüketimi
  • Aktif yaşam tarzı
  • Güçlü sosyal ilişkiler
  • Zihin ve ruhsal sağlık

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN