Bulaşıcı Olabileceğini Asla Düşünmediğiniz 7 Şey! Size de En AZ 3'ü Bulaşmış Olabilir

Bulaşıcı Olabileceğini Asla Düşünmediğiniz 7 Şey! Size de En AZ 3'ü Bulaşmış Olabilir

Bulaşıcı olan tek şeyin mikroplar ve enfeksiyonlar olduğunu düşünüyorsanız, yeniden düşünmeniz gerekir. Restoran siparişlerinden boşanmaya kadar, bulaşıcı olabileceğini asla düşünmediğiniz tuhaf bir liste var. İşte inanmayanlar için listedekiler ve eminiz biri ve ya bir kaçı size de bulaşmıştır...

BOŞANMAK ÇOK ÇABUK BULAŞABİLİYOR

2013 yılında Sosyal Güçler Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma, boşanmış arkadaşların boşanma olasılığının, arkadaşları hala evli olan birine göre yüzde 75 daha fazla olduğunu buldu. Bir arkadaşın arkadaşı boşandığında, evli çiftlerin ayrılma olasılığı yüzde 33 daha fazla.

bosanmak.jpg

Arkadaşlarınızın ilişki sorunlarını çözmelerine yardımcı olarak kendi ilişkinizi güçlendirebilirsiniz. Çalışma ayrıca, daha fazla evli arkadaşı olan kişilerin ayrılma olasılığının daha düşük olduğunu buldu.

RESTORAN SİPARİŞLERİ

Illinois Üniversitesi'nin bulduğuna göre, insanlar arkadaşlarının sipariş ettiklerine besinsel olarak benzeyen yiyecekler sipariş ettiklerinde daha mutlu oluyorlar.

restoran-siparisi.jpg

Kilo vermeye çalışıyorsanız, siparişinizi arkadaşınızdan önce verin, böylece onun iştahından etkilenen kalori yüklü bir seçim yapmayın.

mutluluk.jpg

MUTLULUK ÇOK HIZLI BULAŞIYOR

San Diego, California Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kendinizi mutlu hissettiğinizde, 2 kilometre yakınında yaşayan bir arkadaşınızın daha mutlu olma olasılığı yüzde 25, komşularınızın da sizin sayenizde mutlu olma olasılığı yüzde 34 daha fazla.

sigarayi-birakmak.jpg

SİGARAYI BIRAKMAK

Mutluluğun bulaşıcı olduğunu bulan aynı araştırma, bir kişi sigarayı bırakmaya çalıştığında, yakın aile ve arkadaşlarının sigara içme olasılığının yüzde 36 daha az olduğunu buldu. Çok yakından tanımadığınız birinin bile aydınlanma olasılığı yüzde 20 daha az olur.

kasinti.jpg

KAŞINTI DA BULAŞICIDIR

Hiç kaşınan birini gördüğünüzde, aniden kendi cildinizin karıncalandığını hissettiniz mi? Evet ise, tek değilsin. Journal Science'da yayınlanan bir araştırmaya göre, diğer kemirgenleri gören fareler hemen kendilerini kaşımaya başladılar. Aslında, normal fareler ekstra kaşıntılı muadilleriyle tutulduğunda, normalden iki kat daha fazla kaşınmaya başladılar.

alis-veris.jpg

YENİ ŞEYLER ALMA ARZUSU

Arkadaşınız onu satın aldıktan sonra aniden yeni bir elbiseye ihtiyaç duymanız şaşırtıcı değil. Journal of Neuroscience'da 2012 yılında yayınlanan bir araştırma, insanların bazı nesneleri başka biri satın aldıktan sonra daha değerli olarak değerlendirdiğini buldu.

esnemek.jpg

VÜCUTTAKİ TUHAFLIKLAR

Gülmek, kaşınmak, öksürmek, esnemek, kusmak ve ağlamak sosyal olarak bulaşıcıdır. Karşınızdaki insan esnediğinde, öksürdüğünde veya gözlerinden yaş geldiğinde, bunu yapmak ister misin?

Size de bunlardan kaçı bulaşıyor paylaşmak ister misiniz? Eminiz restoran siparişleri herkese bulaşıyordur?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN