Bu ürünü tüketen erken yaşlanma nedir bilmiyor! Canan Karatay üstüne basa basa söyledi! Cildi içten besliyor belirtileri siliyor

Bu ürünü tüketen erken yaşlanma nedir bilmiyor! Canan Karatay üstüne basa basa söyledi! Cildi içten besliyor belirtileri siliyor

Cildin doğal bir şekilde beslenmesine sağlıyor tüm yaşlılık belirtilerini silip atıyor. Prof. Dr. Canan Karatay herkese mutlaka tüketmesi gereken o besini işaret etti. Kan dolaşımını düzene sokuyor yaşlanma belirtilerini en aza indirerek cilde ve saça doğal bakım yapıyor. İşte mucizevi besinin faydaları…

Yaptığı tavsiyelerle sık sık gündemde yer alan Canan Karatay, kahvaltı sofralarında yerini alan tahinin mutlaka tüketilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle pekmez ile birlikte tüketilmesi durumunda kan dolaşımını düzene soktuğunu belirten Karatay, yaşlanma belirtilerini en aza indirip cilde doğal bakım yaptığını da söyledi. İşte mucizevi besinin faydaları…

TAHİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Antienflamatuar özelliklere sahip olan tahin, bağışıklık sistemini güçlendirirken kolesterol seviyesini de düşürmektedir. Kalp hastalıkları ve felç riskini en aza indiren tahin içerisinde bulundurduğu kalsiyum ve magnezyum ile birlikte kan basıncını da dengede tutmaktadır. Şifa kitaplarının birçoğunda faydası ile bilinen tahin özellikle limon ile karıştırıldığında kan yapıcı ya da yorgunluk önleyici özellikleri de beraberinde getiriyor.

Tahin Nedir? Faydaları Nelerdir?

Vücudun doğal enerji kaynağı olarak bilinen tahin kadın ve erkeklerde doğurganlığı arttırarak kısırlık riskini de en aza indirmektedir. Tahin içerisinde bol miktarda B vitamini yer alırken hücreleri yenileyerek saça daha parlak bir görünüm sunmaktadır. Tahin içerisinde yer alan çinko cildin yenilenmesini sağlarken aynı zamanda cildi sağlıklı tutan kolajen üretimine de destek sağlıyor.

CİLT HÜCRELERİNİ YENİLİYOR

Tahinin ana maddesi olan susam tohumları cilt hücrelerini yenileme etkisi ile birlikte erken yaşlanma belirtilerinde önüne geçmektedir. İçerisinde yer alan aminoasitler, E vitamini, B vitamini, mineral ve yağ asitleri vücuda pek çok farklı etki sağlamaktadır.

Daim içerisinde bulunan Omega 3 ve Omega 6 sinir hücrelerinin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek sağlarken sinir sisteminin düzenli çalışmasına da yardımcı olmaktadır. Düzenli tüketilmesi durumunda tahin hafızayı güçlendirirken beynin işleyişine de katkı sağlar.

Tahinin Faydaları Nelerdir? Ev Yapımı Tahin Nasıl Yapılır? - Mahmure

Kalp sağlığını destekleyen yağ asitlerinin içerisinde barındıran tahin özellikle oleik asit ve linoleik asit içermektedir. Bu yağlar ile birlikte kardiyovasküler sağlığınız koruma altına alınırken kötü kolesterol seviyeleri de düşüşe geçer.

Tahin kalorili bir gıda olması nedeniyle tüketim miktarının da belirli düzeyde tutulması gerekmektedir. Magnezyum, demir potasyum gibi mineraller açısından zengin olan tahin kemik sağlığını da desteklemektedir. Vegan ve vejetaryen diyetlerde Demir alımına destek sağlayan tahin kan üretimi ile birlikte vücutta oksijen taşınımına destek sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN