Bir tanesi kan şekerini yüzde 26 düşürüyor! Diyabetin reçetesi buymuş, faydası anlatmakla bitmiyor

Bir tanesi kan şekerini yüzde 26 düşürüyor! Diyabetin reçetesi buymuş, faydası anlatmakla bitmiyor

Diyabetten kaynaklanan bazı sorunların kişilerin hayatını oldukça zorlaştırabiliyor. Kontrolsüz durumlarda hayati risk oluşturan diyabeti ise bazı doğal gıdalarla kontrol altına almak mümkün. İşte, doğal yöntemlerle kan şekerini düşürmenin yolları…

Diyabet hastalarının oranı son 10 yılda büyük bir artış göstermiş durumda. Kan şekeri kontrolü ise diyabetin temel tedavilerinden biridir. Bazı gıdaların anti-diyabetik özellikleriyle hastalık riskini minimuma indirmek için tüketilmesi önemlidir.

Kontrol altına alınmayan kan şekeri doğru seviyeye ulaşamadığında vücudun çeşitli yerlerine yayılabilir. Kan damarlarına zarar vererek hayati organlar için de risk oluşturur. Fakat, diyabet araştırmacıları beslenme stilinde ufak değişikliklerle bu riskin ortadan kalkabileceğini belirtiyor.

kan-sekerini-ne-dusurur-1-001.jpg

Özellikle karbonhidratlar ile rafine şekerin bırakılması beslenme şeklindeki en önemli değişikliktir. Fakat kan şekeri seviyesini dengelemek için tüketilecek bazı doğal besinler vardır. Öyle ki araştırmalar bu besinlerin kan şekerini yüzde 26 oranında azalttığını ortaya koymuştur.

KAN ŞEKERİNİ YÜZDE 26 AZALTAN MUCİZEVİ BESİN

Araştırmalar berberin gibi doğal maddelerin kan şekerini azalttığını ortaya koymuştur. Farmasötik bir ilaç olan berberin bileşiği üzüm, kızılcık gibi besinlerde bulunuyor. Kan şekerini kontrol altına alan berberinin aynı zamanda bağırsaklardaki faydalı bakterileri desteklediği ve zararla bakterilerin büyümesini engellediği de ortaya çıkmıştır.

kan-sekerini-ne-dusurur.jpg

Araştırmalarda takviyelerin farklı şekillerde etki gösterdiği gözlemlenirken, berberin kullanımının metabolizma sendromlu ya da tip 2 diyabeti bulunan kişilerde kan şekerini %17 ila 26 oranında düşürdüğü belirlendi.

Berberin, yağlı akciğer, yüksek tansiyon, yüksek trigliseritler ve yüksel LDL kolesterol gibi pek çok sağlık probleminin temelinde bulunan insülin direncini kırma konusunda oldukça etkilidir. Bu direnci azalttığınız zaman kan şekeriniz çok daha sağlıklı bir hale gelecektir.

kan-sekerini-ne-dusurur-1.jpg

Ayrıca berberinin antimikrobiyal özellikleri de vardır. Ruh halinizi iyileştirmek, D vitaminini normal seviyede taşımak için de kullanabilirsiniz. Berberin maddesini besinler dışında takviye olarak alabilirsiniz. Tabi tüketmeden önce uzmanına danışmayı unutmamalısınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN