Aile hekimlerine kötü haber! Bunu yapmayanın maaşında 32 bin TL kesilecek

Aile hekimlerine kötü haber! Bunu yapmayanın maaşında 32 bin TL kesilecek

Aile hekimleri parasından olacak! Sağlık Banaklığı yeni yönetmelik taslağını hazırladı. Bunu yapmayan hekimden, 32 bin lira kesilecek...

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelik taslağı, aile hekimleri arasında büyük tepkiye neden oldu. Taslak düzenlemeye göre, aile hekimlerinin maaşları hastaların kontrollerini yapmamalarına bağlı olarak düşürülecek, ayrıca doğrudan devlet hastanelerine başvuran hastalar nedeniyle hekimlere ceza puanı uygulanacak.

LOHUSA HASTALAR GELMEZSE MAAŞTA KESİNTİ

T24’ün haberine göre; yeni yönetmelik taslağına göre, doğum sonrası kontrole gelmeyen lohusa hastalar nedeniyle aile hekimlerinin maaşlarında kesinti yapılması öngörülüyor. Bu düzenleme, hekimlerin hasta takibi konusunda daha fazla sorumluluk yüklerken, hastaların kontrole gelmemesi halinde maaş kesintileri ile karşı karşıya kalmalarına neden olacak.

CEZA PUANI UYGULAMASI

Yeni taslakta ayrıca, aile hekimine başvurmadan doğrudan devlet hastanelerine giden hastalar için hekimlere ceza puanı verilmesi planlanıyor. Bu uygulama, aile hekimlerinin hasta yönlendirme ve takip süreçlerindeki sorumluluklarını artırmayı amaçlıyor. Ancak, hasta davranışlarının hekimlere ceza olarak yansıması, sektörde büyük tartışmalara yol açtı.

"MESLEKİ ONURA AYKIRI"

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) üyeleri, Sağlık Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğine karşı 19 Ekim’de Ankara’da geniş katılımlı bir miting düzenlemeye hazırlanıyor. AHEF yetkilisi Dr. Ali Demir, bu düzenlemeyi "hekimlik onuruna aykırı" olarak nitelendiriyor. Demir, "Hastaların muayeneye gelmesini sağlayamadığımızda bile maaşlarımızdan kesinti yapılacak. Bu durum, hekimlerin hasta kovalamasına yol açacak" diyerek, taslağın sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürebileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Yönetmelik taslağına göre, tüm kriterleri yerine getiremeyen hekimlerin maaşlarından yaklaşık 32 bin TL'ye varan kesintiler yapılması planlanıyor. Tüm şartları yerine getiren aile hekimlerinin maaşlarında herhangi bir değişiklik öngörülmezken, şartları karşılamayan hekimler için ciddi maaş düşüşleri söz konusu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN