Aç karnına tüketilmemesi gereken altı besin

Aç karnına tüketilmemesi gereken altı besin

Bazı besinler her ne kadar sağlıklı olsa da yanlış zamanda tüketildiğinde mideyi rahatsız ederek, zarar görmesine neden olabilir. Bu yüzden bu 6 besini tüketmeden önce midenin boş olduğuna dikkat etmek gerekiyor.

Sağlıklı bir vücut için tüketilen besinler oldukça önemlidir. Görünüşte sağlıklı olan yiyeceklerin tümü, yanlış zamanda yenildiği takdirde sizin için iyi değildir. Bu yüzden aç karnına bu yiyeceklerden uzak durmanız gerekiyor.

Kahve: Aç karnına kahve içmek birçok insan için günlük bir ritüeldir ancak sade kahve veya sütlü kahve tüketmenin midede asit üretimini uyararak hazımsızlığa ve rahatsızlığa neden olabileceğini bilmek sizi şaşırtacaktır.

kahve.jpg

Kızartılmış yiyecekler: Sabahları atıştırmalık yemek, gün boyunca kendinizi şişkin hissetmenize neden olabilir; bunun nedeni, mideye ağır gelebilecek yüksek yağ ve yağ içeriğidir. Bunları aç karnına tüketmek hazımsızlığa neden olabilir ve kendinizi uyuşuk hissetmenize neden olabilir.

kizartma.jpg

Turunçgiller: Güne narenciye veya meyve suyuyla başlamak asit reflüyü tetikleyebilir ve rahatsızlık ve mide yanmasına neden olabilir. Bazı durumlarda bu gıdalar midedeki sindirim asitleriyle etkileşime girerek aşırı asitliğe yol açarak ülserlere neden olabilir.

turuncgiller.jpg

Baharatlı yiyecekler: Sabah yemeğinde aşırı miktarda baharat ve çeşni yemek mide zarını tahriş edebilir ve aç karnına tüketildiğinde hazımsızlığa veya mide yanmasına neden olabilir.

baharat.jpg

Muz: Muz genellikle sağlıklı bir meyve olarak kabul edilirken, bazı insanlar yüksek magnezyum ve potasyum içeriğinden dolayı aç karnına yerken rahatsızlık hissedebilirler.

muz.jpg

Domates: Domates doğası gereği asidiktir ve bunları salata, meyve suyu veya smoothie şeklinde tüketmek, aç karnına yerken/içerken asit reflüsüne neden olabilir.

domates.jpeg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN