8 Masum Alışkanlığınız Sizi Öldürüyor! İşte Sinsi Düşman 8 Günlük Alışkanlığınız

8 Masum Alışkanlığınız Sizi Öldürüyor! İşte Sinsi Düşman 8 Günlük Alışkanlığınız

Önünüzde uzanan hayatı mutlu ve sağlıklı bir şekilde yaşamaya hazırlanırken fiziksel ve zihinsel sağlığımızı yavaş yavaş kemiren masum alışkanlıklarınızın farkında mısınız? 8 Masum Alışkanlığınız Sizi Öldürüyor! İşte Sinsi Düşman 8 Günlük Alışkanlığınız...

Sağlıklı yaşam için spor salonu üyeliğinizi yenilemek için acele etmeden veya sağlıklı beslenmeye yemin etmeden önce soluduğunuz, dokunduğunuz ve hatta yediğiniz yaygın toksik ürünlere dikkat etmeniz önemlidir. Evet, etrafımızda kanser riski oluşturan birkaç gizli toksin var.

Kanser, esasen DNA'mızdaki genetik mutasyonun sonucudur. Hücreler kontrolsüz bir şekilde büyümeye ve bölünmeye başlar ve sonunda tümör şeklinde büyümeye başlayınca tüm vücuda yayılır. Bazen bu ölümcül hastalık, kalıtsal genetik mutasyonlar nedeniyle de yayılabilir.

Son keşifler, kanserojen olduğu bilinen yaygın olarak bulunan bazı ev eşyalarına ışık tuttu. Size son on yılda kanserle bağlantılı 8 şeyin listesini sunuyoruz.

hava-kirliligi.jpg

KANSERİN BAŞLICA NEDENİ HAVA KİRLİLİĞİ

Hava kalitesinin son on yılda ciddi bir darbe aldığı inkar edilemez. Metropol şehirlerin kötüleşen hava kalitesi 2010'lardan itibaren kamuoyunun gözü önünde olmuştur. Ancak 2015'ten itibaren Delhi'de feci hava kalitesi ve NCR ulusal gazetelerde düzenli manşetlere çıkmaya başladı.
WHO'ya (Dünya Sağlık Örgütü) göre, ortam (dış mekan) hava kirliliği, akciğer kanserinden kaynaklanan tüm ölümlerin ve hastalıkların yüzde 29'unu oluşturmaktadır. Soluduğunuz hava kansere neden olan maddelerle dolu olabilir ve dış hava kirliliği resmi olarak kanserojen olarak sınıflandırılmıştır.

elektronik-sigara.jpg

ELEKTRONİK SİGARALAR

Elektronik sigaralar tütün pazarlarına girdiğinde, sigara içmeye çok daha güvenli bir alternatif olarak lanse edildi. Bununla birlikte, elektronik sigaralar duman ve katran bulunmasa da, nikotin ve diğer tatlandırıcıları ısıtırlar. Bu nedenle, buharları aldığınızda, kansere neden olan birkaç maddeyi solursunuz.
Uluslararası Moleküler Bilimler Dergisi'nde yayınlanan araştırmaya göre, elektronik sigaralar kullanıcıları, sigara içenlerde kansere neden olan ağız dokusunda aynı moleküler değişikliklerin bazılarını geliştirdiler.

islenmis-et.jpg

İŞLENMİŞ ETLER LEZZETLİ OLDUKLARI KADAR ZARARLIDIRDA

Yeni yıl arifesinde ziyafet çekmeye hazırlanıyorsanız, kırmızı ve işlenmiş etlerden uzak durmanızı öneririz. Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre jambon, domuz pastırması ve salam gibi işlenmiş etler Grup 1 kanserojen olarak sınıflandırılmıştır. Öte yandan sığır, kuzu ve domuz eti gibi kırmızı etler, bir alt seviye olan Grup 2A kanserojen olarak sınıflandırılmıştır. Bu, muhtemelen kansere neden olduğu anlamına gelir.

Avustralya kanser konseyine göre, günde 1 porsiyon yağsız kırmızı etten fazla yenmemelidir.

sicak-cay.jpg

SICAK ÇAY VE YA KAHVE HİÇ DE MASUM DEĞİL

Güne kaynar bir fincan çay veya kahve içmeden başlayamıyorsanız, sizi uyarmak için buradayız. International Journal of Cancer'da yayınlanan yeni araştırma, çok sıcak sıvılar içmek ile özofagus kanseri geliştirme riski arasında güçlü kanıtlar bulmuştur.

Araştırmayı yürütmek için araştırmacılar, çay sıcaklığını çok sıcak (60 derece Celcius'tan fazla) ve soğuk veya ılık (60 derece Celcius'a eşit veya daha az) olarak ayırdılar.

Günde 700 mililitre çok sıcak çay içmenin, aynı miktarda soğuk veya ılık çay içmeye kıyasla yemek borusu kanseri olasılığını yüzde 90 oranında artırdığı bulundu.

dus-perdesi.jpg

EVİNİZDEKİ DUŞ PERDELERİNİN NELERE SEBEP OLDUĞUNU BİR BİLSENİZ

Evet, evinizdeki masum görünümlü plastik duş perdeleri, toksinler ve sızan kanser kimyasalları ile kaplanmıştır. Amerikalı bilim adamlarına göre PVC (polivinil klorür) ve VOC (uçucu organik bileşikler)

baletli-sutyenler.jpg

BALETLİ SÜTYENLER

Sağlık uzmanları tarafından balenli sütyenlerin meme ve koltuk altı bölgesindeki lenf sistemini kısıtladığına dair spekülasyonlar var ve vücudun herhangi bir yerinde toksin birikmesinin kanser riskini artırdığına inanılıyor. Ortaya çıkan bir diğer endişe de, bu sütyenleri günde 12 saatten fazla giyen kadınların meme kanseri riskinin artmasıydı.

sac-boyasi.jpg

SAÇ BOYALARI VE DÜZLEŞTİRİCİLER

Sağlıklı bir diyet ve egzersiz rutini sürdürmenin kanser riskinden kaçınmak için yeterli olduğunu düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Kişinin görünümünü yenilemek için giderek daha fazla kullanılan kalıcı saç boyaları ve kimyasal saç düzleştiriciler kanserle bağlantılı olabilir. International Journal of Cancer'da yayınlanan araştırmaya göre, kalıcı saç boyası veya kimyasal düzleştirici kullanan kadınların meme kanserine yakalanma riski daha yüksekti.

stres-001.jpg

YOĞUN STRES

Bu on yılda, iş-yaşam dengesinin önemli ölçüde azalması nedeniyle genel stres düzeylerinde hızlı bir artış görüldü. Dünya çapındaki sağlık uzmanları tarafından, kronik stresle yaşıyorsanız kansere yakalanma riskiniz daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Genel Onkoloji ve Davranış Bilimi profesörü Lorenzo Cohen'e göre, stres vücudunuzu kansere karşı daha elverişli hale getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN