Rusya'dan Türkiye'ye üstü kapalı tehdit

Rusya'dan Türkiye'ye üstü kapalı tehdit

Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Todorov, uluslararası koalisyon kapsamında Suriye'de görev alacak Türk uçaklarının Rus S-400 füzeleri tarafından vurulabileceği imasında bulundu. Kremlin Sözcüsü Peskov ise Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir görüşme olmayacağını söyledi.

[Karar]

Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoli Todorov, IŞİD'le mücadele için uluslararası koalisyon görevleri çerçevesinde Suriye'de görev alacak Türk uçaklarının, Lazkiye'de konuşlu S-400 hava savunma füzeleri tarafından vurulabileceği imasında bulundu.

"Suriye'de görev alacak olan Türk Hava Kuvvetleri, Suriye'nin hava güvenliği için Rus-ABD memorandumuna saygı göstermelidir" diyen Todorov, bu durumun "ABD tarafından güvence altına alınmış olduğunu" öne sürdü.

'Gerekirse önlemleri alırız'

Rus Bakan, "Suriye'deki askerî operasyonlarda yer alan Rus uçaklarına yönelik oluşabilecek tehditlere karşı erken tespite izin veren hava savunma sistemlerini konuşlandırdığını ve eğer gerekirse uçaklarının uçuş güvenliğini sağlamak için gerekli önlemlerin alınacağını" söyleyerek geçtiğimiz yıl Kasım ayında bir Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülmesinden sonra Rusya tarafından Lazkiye'ye kurulan S-400 hava savunma füzelerini hatırlattı.

16-02/05/part-dv-dv2188561-1-1-1.jpg
Rusya'nın Lazkiye'deki üssünde bulunan S-400 füzeleri

'Putin ile Erdoğan arasında bir görüşme yok'

Öte yandan RİA Novosti'nin haberine göre Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında herhangi bir temasın olmadığını bildirdi. Peskov, önümüzdeki dönemde bir görüşmenin planlanıp planlanmadığı konusunda bilgisi olmadığını da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bir Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesinin ardından Putin'le görüşmek istediğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN