Rusya: Mısır'daki uçak terör saldırısı sonucu düşürüldü

Rusya: Mısır'daki uçak terör saldırısı sonucu düşürüldü

Rusya, Mısır'ın Sina Yarımadası'nda içindeki 224 yolcusuyla çakılan uçağın bir terör saldırısı sonucu düştüğünü resmen açıkladı. Putin, salsırının sorumlularının "bulunup cezalandırılacağına" yemin etti.

Rus Federal Güvenlik Servisi, Ekim ayında Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinden kalkış yaptıktan sonra Sina Yarımadası'nda 224 yolcusuyla düşen uçakla ilgili tespitlerini paylaştı. Buna göre, yolcu uçağı bir terör saldırısı sonucu düştü. 

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, yetkililere saldırının sorumlularının "bulunması ve cezalandırılmasına" yemin ettiği belirtildi.

50 milyon dolar ödül kondu

Rus yetkililer, bombalı saldırının sorumluların yakalanmasına yardım eden kişilere 50 milyon dolar ödül verileceğini açıkladı. 

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gece geç saatlerde Mısır'da düşen yolcu uçağıyla ilgili, FSB Başkanı Bortnikov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ve Dış İstihbarat Servisi Başkanı Mihail Fratkov ile biraraya geldi. 

Bombanın ağırlığı bir kilo

Toplantıda Putin'e rapor veren Bortnikov, uçağın düşme nedeninin "terörist saldırı" olduğunu söyledi.
Bortnikov, "Yapılan incelemeler sonucunda, yabancı üretim bir patlayıcı izine rastlandı. Uzmanlarımızın raporuna göre, uçuş esnasında yaklaşık 1 kilogramlık el yapımı bomba patladı" dedi.

Putin: Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar...

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinin "bu türlü barbarca terörist saldırılarla" ilk kez karşılaşmadığını belirterek, "Bu saldırının faillerini bulup cezalandıracağız, onları dünyanın neresinde olursa olsunlar bulup cezalandıracağız" ifadelerini kullandı.

Putin, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını yoğunlaştıracaklarını vurgulayarak, "Suriye'deki hava operasyonlarımız sadece devam etmemeli, suçluların intikamın kaçınılmaz olduğunu anlayacakları kadar güçlendirilmeli" diye konuştu.

IŞİD üstlenmişti

Uçağın, içinde meydana gelen bir patlama sonucu havada ikiye bölündüğü ortaya çıkmış, Rus ve Mısırlı yetkililer terör saldırısı iddialarını reddetmişti. ABD'li ve İngiliz istihbarat yetkilileri ise olayın IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini öne sürmüştü. IŞİD, eylemi yayınladığı bir videoyla üstlenmişti.

Düşen Mısır-Rusya seferini yapan uçağın görüntüleri (ARŞİV):

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN