Mısır'da düşürülen Rus uçağında iki gözaltı

Mısır'da düşürülen Rus uçağında iki gözaltı

Mısır'da içine yerleştirilen bomba nedeniyle düşen Rus uçağına ilişkin soruşturmada Şarm el-Şeyh Havalimanı'nın iki çalışanı gözaltına alındı. Çalışanların, içinde bomba olduğu tahmin edilen bir çantayla görüntülendiği bildirildi.

Mısırlı yetkililer, Sina Yarımadası’na düşen Rus yolcu uçağına patlayıcı yerleştirdikleri gerekçesiyle Şarm El Şey Havalimanı’nın 2 çalışanının gözaltına alındığı bildirildi. 

Mısırlı yetkililer ve bir havalimanı çalışanı, Rus uçağının düşürülmesiyle bağlantısı olabileceği belirlenen Şarm El Şeyh Havalimanı’nın 2 çalışanını gözaltına alındığını bildirdi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir güvenlik görevlisi, “Aralarında, Şarm El Şeyh Havalimanı’nda bombayı uçağa yerleştirenle kişilere yardım eden iki kişinin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı” dedi.

Güvenlik kameralarından tespit edildiler

Bir başka güvenlik görevlisi ise, güvenlik kameralarında çantaları taşıyan kişinin bir el çantasını havalimanından, çantaları uçağa yükleyen bir başka kişiye götürmesinin tespit edildiğini kaydetti. Havalimanının bir başka çalışanı da iki çalışanın sorgulanmak üzere gözaltına alındığını doğruladı. Havalimanındaki güvenlik kameralarının ise incelemeye alındığı aktarıldı.

İçişleri Bakanlığı ve Sivil Havacılık Bakanlığı ise herhangi bir tutuklamanın olmadığını söyledi.

Rusya, uçağın terör saldırısı nedeniyle düştüğünü itiraf etmişti

Rusya’nın St. Petersburg kentine gitmek üzere Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinden havalanan yolcu uçağı kalkıştan 23 dakika sonra düşmüştü. 31 Ekim’de meydana gelen olayın ardından terör örgütü IŞİD, içinde 224 kişinin bulunduğu uçağı düşürdüğünü öne sürmüş ancak bu iddia hem Rus hem de Mısırlı yetkililer tarafından yalanlanmıştı. Rusya Federal Güvenlik Servisi, bugün yaptığı açıklamada, Rus uçağının enkazında patlayıcıya dair izlerin bulunduğu bildirerek, uçağı bombayla düşürüldüğü ifade edilmişti. 

KAHİRE/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN