Rusya Başbakanı Medvedev: Yeni Soğuk Savaş başladı

Rusya Başbakanı Medvedev: Yeni Soğuk Savaş başladı

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, NATO ile ülkesi arasındaki ilişkilerin "yeni bir Soğuk Savaş" düzeyine ulaştığını söyledi.

[Karar]

Geçtiğimiz günlerde Suriye'de siyasi bir uzlaşma olmazsa birçok ülkenin katıldığı topyekün bir savaşın başlayabileceğini söyleyen Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, bugün yaptığı açıklamada NATO ile ülkesi arasındaki ilişkilerin "yeni bir Soğuk Savaş" seviyesine geldiğini savundu. Medvedev, NATO'nun Rusya'ya yönelik politikasını "kapalı ve düşmanca" olarak niteledi.

Rusların nükleer savaş başlattığı korku filmleri çekiyorlar

Sputnik International'ın aktardığına göre Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Medvedev, “NATO ülkeleri, ABD, Avrupa ve diğerleri, Rusya'yı kendilerine yönelik en büyük tehdit olarak görmeye devam ediyor. Rusların nükleer savaş başlattığı korku filmleri çekiyorlar. Bazen kendime '2016'da mıyız, yoksa 1962'de mi?' diye soruyorum” ifadelerini kullandı.

NATO Rusya'yı çevreliyor

NATO'nun, politikalarıyla "Rusya'yı çevrelemeye çalıştığını" savunan Medvedev, bu durumun "gerçek sorunların" çözümüne yardımcı olmadığını söyledi.

Batılı ülkelerin, Suriye'deki örgütler konusunda istihbarat paylaşımını engellediğini söyleyen Başbakan, "IŞİD buna minnettardır" dedi. Medvedev, Paris saldırıları, Mısır'da bir Rus yolcu uçağının bombalanması gibi saldırıların bu durumdan kaynaklandığını savundu.

Sivilleri vurmuyoruz

Rusya, geçtiğimiz yıl 30 Eylül'de Suriye'de başladığı hava operasyonlarında IŞİD yerine ağırlıkla ılımlı muhaliflere ve yerleşim yerlerine saldırdı. İnsan hakları örgütleri, Rus uçakları tarafından düzenlenen saldırılarda iki bine yakın sivilin öldüğünü kaydetti. Buna karşın Medvedev ise ülkesinin Suriye'de sivilleri vurduğuna yönelik bir kanıt olmadığını iddia etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN