Medvedev: Suriye konusunda uzlaşı sağlanamazsa yeni bir dünya savaşı çıkabilir

Medvedev: Suriye konusunda uzlaşı sağlanamazsa yeni bir dünya savaşı çıkabilir

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Suriye konusunda uzlaşı sağlanamazsa yeni bir dünya savaşı çıkabileceği tehdidinde bulundu.

Alman Handelsblatt gazetesine konuşan Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, yeni bir dünya savaşı başlatmaktansa, tüm güçlerin Suriye'deki savaşı sona erdirmek için müzakere masasına oturması gerektiğini kaydetti.

Sputnik'in haberine göre Medvedev, "ABD'liler ve Arap partnerlerimiz iyi düşünmeli: Kalıcı bir savaş istiyorlar mı?" ifadelerini kullandı.

"Herkesin herkese karşı savaştığı Arap dünyasında..."

Yarın yayımlanması planlanan habere göre, Medvedev, "Böyle bir savaşı çok çabuk kazanmak mümkün değil. Özellikle de herkesin herkese karşı savaştığı Arap dünyasında" şeklinde konuştu.

ABD baskı uygulamalı

Dmitriy Medvedev, Rusya ve ABD'nin ateşkesi garanti altına almak için çatışmanın tüm taraflarına baskı uygulaması gerektiğini söyledi.

Askeri müdahale olarak görürüz

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov, "Koalisyon üyelerinin, Şam ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) izni olmadan Suriye topraklarına asker göndermesini, doğrudan askeri müdahale olarak görürüz" dedi.

Güvenli bölgeyi kabul etmeyiz

Rus interfaks ajansına verdiği röportajda, Suriye krizine ilişkin açıklamalarda bulunan Sıromolotov, DAEŞ karşıtı koalisyonun, Suriye-Türkiye sınırını korumak için Suriye topraklarında 45 kilometrelik "güvenli bölge" oluşturma girişimlerini kabul etmediklerini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN