PYD, Halep'teki Türkiye sınırına yakın Miniğ üssünü ele geçirdi

PYD, Halep'teki Türkiye sınırına yakın Miniğ üssünü ele geçirdi

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin, Esad ve Rus güçleriyle koordineli halde Halep'in kuzeyindeki saldırıları sürüyor. PYD'nin, önceki gece Rus uçaklarının desteğiyle muhalifleri için stratejik önemdeki Miniğ askeri havaalanını ele geçirdiği bildirildi.

[Karar]

PYD'nin silahlı kanadı YPG, Rus uçaklarının desteğiyle yaptığı saldırılarda Türkiye sınırına yakın Miniğ askeri havaalanını ele geçirdi. Böylece rejim güçlerinin güneyden saldırdığı Tel Rıfat kasabası ile Türkiye arasındaki bağlantı kesilmiş oldu.

Reuters'te yer alan habere göre çatışmalar boyunca Rus uçakları en az 30 hava saldırısı düzenledi.

Suriyeli muhalifler, YPG'nin, geçtiğimiz hafta Esad rejimi ve müttefikleri tarafından Halep'in kuzey kırsalında başlatılan geniş kapsamlı operasyondan yararlanarak kendi hakimiyetlerinde bulunan bölgeleri ele geçirmeye çalıştığını belirtti.

16-02/11/20160209_2_14183711_5299045-2.jpg

Savaştan önce rejime ait olan Miniğ havaalanı, yaklaşık üç yıldır muhaliflerin kontrolünde bulunuyordu.

Esad güçleri ve müttefikleri, geçen hafta Misrata kasabasını ele geçirerek muhaliflerin Halep'in merkeziyle bağlantısını kesmişti. Halep'in güneyinden saldıran rejim, Misrata'nın ardından Tel Rıfat kasabasına yönelik saldırılar düzenliyor. YPG ise batıdan saldırarak Türkiye sınırında muhaliflerin kontrolünde bulunan iki ilçede biri olan Azez'i ele geçirmeyi hedefliyor. PYD'nin nihai amacı ise Halep'in kuzey kırsalında ilerleyerek "kanton" bölgelerini birleştirmek.

Rusya: Biz değil ABD yaptı

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, TASS ajansına verdiği demeçte Halep'in kuzeyinde PYD'ye destek amaçlı saldırıları Rusya'nın değil, ABD'nin yaptığını iddia etti. Konaşenkov, hava saldırılarını ABD'nin düzenlediğini, sonra suçu Rusya'ya attığını öne sürdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN