Öldüğü gün dans etti, yine "Özgecan" dedi!

Öldüğü gün dans etti, yine "Özgecan" dedi!

Özgecan Aslan'ın cenaze günü dans eden CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, yeniden Özgecan cinayeti ile gündemde. Nazlıaka, öldüğü gün dans ettiği Özgecan'ın adını kullanmaya devam ediyor.

[Karar]

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Tarsus'ta vahşice katledilmesi Türkiye'de kadına yönelik şiddete karşı duyarlılığı had safhaya çıkardı. O günlerde objektiflere yansıyan bir görüntü ise şaşkınlığa sebep oldu. CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, Özgecan'ın öldüğü gün sokakta dans ediyordu. 

15-07/08/dans2-1436344874.jpg

Bir grup kadınla birlikte Ankara'da cenaze günü dans eden Nazlıaka, o fotoğrafı Twitter hesabından paylaştı. Fotoğrafın altına da, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için dans ettiğini yazdı. 

15-07/08/aylin-nazliaka-ozgecanin-oldurulusune-dans-ederek-dikkat-cekmis-2.jpg

Özgecan'ın feci ölümüne dans ederek dikkat çeken(!) CHP'li vekil büyük tepki aldı.

Nazlıaka tepkiler karşısında kendini savunurken, 5 yıldızlı otelde topuklu ayakkabı ile dans etmediğini, sokakta spor ayakkabıları ile halk tarafından düzenlenmiş bir etkinliğin parçası olduğunu söyledi. Ancak savunması kendi partisini bile tatmin etmedi. CHP'liler de o dansın CHP'ye yakışmadığını dile getirdi.

Nazlıaka'nın Özgecan dansı bitmedi

Özgecan'ın öldüğü gün dans ederek ailenin acısı ve toplumun değerleri ile adeta alay eden CHP'li vekil, bugünlerde yine Özgecan cinayeti ile gündemde.

Nazlıaka, kadın cinayetlerinde tahrik ve iyi hal indiriminin kaldırılması için geçen yıl verdiği önergeyi önceki gün yeniledi. Yenilerken de cenazesinde dans ettiği Özgecan Aslan'ın adını kullandı. Hürriyet gazetesi'nden Ayşe Arman'a konuşan Nazlıaka, Özgecan Yasası olarak bilinen düzenlemenin kabul edilmemesinden AK Parti'yi sorumlu tuttu.

Cenaze günü dans ederek en başta Özgecan'ın ailesini rencide eden CHP'lı vekilin, ailenin ve toplumun tepkisine rağmen Özgecan'ın adını kullanmaya devam etmesi, acılar üzerinden siyasi prim elde etme çabası olarak yorumlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN