e-Devlet'in soy ağacı hizmetinden daha sonra şimdi de Milli Savunma Bakanlığı şehit sorgulama hizmetini açtı. Ancak hizmet açılır açılmaz sistem kilitlendi. Vatandaş ailesinde şehit var mı bunu sorgulayabilmesi için Milli Savunma Bakanlığı resmi sitesine girmesi gerekiyor. Çok öncelere kadar şehit sorgulama işlemini öğrenmek mümkün. İşte MSB şehit sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor haberimizde.
MSB şehit sorgulama işlemleri açıldığı anda binlerce kişi siteye akın etti. Ailelerinde şehit var mı, geçmiş savaşlarda aileye ait kişilerden şehit var mı bunların cevabını Milli Savunma Bakanlığı cevaplıyor. e-Devlet'in soy ağacı hizmeti gibi şehit sorgulama işlemlerini de Milli Savunma Bakanlığı açtı. Siteye anında binlerce kişi akın etti ve site kilitlendi. Hizmet yeniden kulalnıma çaıldı.
MSB şehit sorgulama için tıklayınız
Site yine kullanıma kapandı. Ne zaman açılacağı ise bilinmiyor.
ŞEHİT LİSTESİ SORGULAMADA NELER VAR?
Milli Savunma Bakanlığı, 2008 yılında vatandaşların Şehit Listesi'ni görüntüleyebilmesi için şimdiye kadar yapılan savaşlarda şehit olan isimleri internet ortamına aktardı. İnternet sitesinde yer alan Şehit Listesi sistemiyle birlikte vatandaşlar büyüklerinin herhangi bir savaşta şehit olup olmadığını görüntüleyebiliyor.
Şehit listesi sorgulama sayfasında 1853 Kırım Savaşı, 1877-1878 Osmanlı- Rus Savaşı, 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı, 1911 Trablusgarp savaşı, 1912-1913 Balkan Savaşı, 1914-1918 Birinci Dünya Savaşı, 1919-1922 İstiklal Savaşı, 1950-1953 Kore Savaşı ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşenlerin kimlik bilgileri yer alıyor.
MSB ŞEHİT SORGULAMA NASIL YAPILIR?
MSB şehit sorgulama işlemi için ilk olarak kişinin Adı, Baba Adı ve Doğum Yılı'nın doğru bir şekilde doldurulması gerekiyor. Daha sonrasında sorgulama butonuyla birlikte sistem çalışıyor ve eğer sorgulanan kişi herhangi bir savaşta şehit düştüyse, bu bilgi ekranda görüntüleniyor.