Kürtler, PYD yüzünden Kobani'ye dönemiyor

Kürtler, PYD yüzünden Kobani'ye dönemiyor

The Daily Beast'ten Jamie Dettmer, Suruç'ta Kobanili mültecilerle görüştü. Mülteciler, Kobani'de savaşanların çoğunun Suriyeli olmadığını, Kandil'den geldiğini söyledi.

[Karar]

The Daily Beast'ten Jamie Dettmer, Suruç'ta Kobani Savaşı'nın arka planını araştırdı. Amerika'nın silah ve hava desteğini PKK'ya değil, terör listesinde olmayan PYD'ye yaptığı, Kandil'ten teröristlerin geldiği gibi iddiaları araştıran Dettmer'in görüştüğü mülteciler çarpıcı bilgiler verdi.

Habere göre, Kobanililer, savaşanların büyük kısmının Kandil'den gelen militanlar olduğunu söylüyor. Bir YPG militanı 20 komutanın 15'inin PKK'lı olduğunu anlatıyor. 

PKK Kobani'de sıkıyönetim uyguluyor

Kobani'de bir 'Açık hava müzesi' yapılacağı bahanesiyle pek çok insanın evine el konuldu ve kendilerine bunun karşılığında bir tazminat ödenmedi. İnsanlar ne yapacaklarını bilemiyor. Bazıları yasadışı yollardan Avrupa'ya göç etmeyi düşünüyor.

Kobanililer, Batı medyası tarafından demokrasi timsali gibi gösterilen Kobani'de adeta bir sıkıyönetim atmosferi olduğunu, PKK ve YPG'lilerin halka kötü davrandığını söylüyor.



DAİŞ'le aylar süren savaş yüzünden Kobani'de yaşayan 192 bin kişi Türkiye'ye göç etti. Bunların bazıları mülteci kamplarında, bazılarıysa Urfa'nın yoksul mahallelerinde kıt kanaat geçinmeye çalışıyor.

Sadece yüzde 15'i geri dönebildi

70 bin Kobanili savaştan sonra ülkelerine döndü. Ama orada yaşamanın ikansız olduğunu görünce büyük çoğunluğu tekrar Türkiye'ye geçti. Şu anda 192 bin kişilik nüfusun sadece yüzde 15'inin Kobani'de olduğu belirtiliyor.

Şehir, sokak sokak yapılan savaş ve hava saldırıları nedeniye tamamen harap olmuş durumda. Sokaklar patlamamış mühimmat kaynıyor. Ayrıca yiyecek ve ilaç sıkıntısı var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN