Sokak sanatçısı Banksy'den Londra'da yeni eser: Kameranın odağında gizemli bir dağ keçisi

Sokak sanatçısı Banksy'den Londra'da yeni eser: Kameranın odağında gizemli bir dağ keçisi

Dünyaca meşhur gizemli sokak sanatçısı Banksy, Londra'nın Richmond bölgesinde yeni eseriyle ortaya çıktı. İngiliz sanatçı duvarın çıkıntısına tünemiş bir keçiyi ve aşağı yuvarlanan kayaları tasvir ettiği eserini Instagram hesabından yorumsuz paylaştı.

SALİHA SULTAN

Kimliği hala gizemini koruyan İngiliz sokak sanatçısı Banksy'in yeni eseri Londra’nın Richmond bölgesinde bir duvarda ortaya çıktı. Sanatçı, resmi Instagram hesabından eserin kendisine ait olduğunu doğruladı.

Sanatçı yeni çalışmasında, duvarın üzerindeki çıkıntıya tünemiş bir keçiyi tasvir ediyor. Duvar resminde, hayvanın tehlikeli konumunu belirtmek için ise keçinin durduğu çıkıntının altında yuvarlanan kaya parçaları görülüyor. Sanatçının eserini resmettiği duvarda ayrıca keçiye doğrultulmuş gerçek bir güvenlik kamerası dikkati çekiyor.

Eserini sosyal medyada doğrulayan Banksy, Instagram’da dün yaptığı paylaşımına herhangi bir başlık veya not yazmayarak eserinin yorumunu hayranlarına bıraktı. Sanatçının takipçileri sosyal medyada paylaşılan eseriyle ilgili yorumlar yaptı. Bazı takipçiler uçurumdaki bir keçi resminin 'yok olmanın eşiğinde' olan insan ırkını temsil ettiğini öne sürdü. Kimi de güvenlik kamerasının esere dahil edilmesini, sanatçının günümüzde en gözden uzak alanlarda bile mahremiyetin olmadığına gönderme olduğu görüşünü paylaştı. Bir takipçi de “Güvenlik kamerası kesinlikle etrafımızdaki dünyanın parçalanmasını izlememizi temsil ediyor” yorumunu yaptı.

'TOPLUMSAL ELEŞTİRİ' FİKRİ ÖNE ÇIKTI

Richmand Kew Green’de yer alan eser, altından kayalar düşerken bir sütun üzerinde tehlikeli bir şekilde dengede duran bir dağ keçisini resmediyor. Öte yandan Banksy’nin resmi Instagram sayfasında eseri tanıtmasından sadece iki saat sonra, bir çalışan tarafında güvenlik kamerasının konumu değiştirildi.

Bansky, Londra sanat sahnesine yaptığı bu son katkıyla dikkatleri tekrar üzerine çekerken eserin toplumsal eleştiri içerdiği fikri öne çıktı.

Yeni duvar resmi sanatçının son aylarda başkentte yaptığı ikinci eseri. Bansky, mart ayında Londra’nın Finsbury Park bölgesinde budanmış bir ağacın arkasında bulunan duvara resmettiği eseriyle çevresel tehlikelere dikkat çekmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN