Gülhan Davarcı’nın ödüllü eseri okurlarını bekliyor

Gülhan Davarcı’nın ödüllü eseri okurlarını bekliyor

Roman yazarlığına 2023 Everest İlk Roman Ödülü ile güçlü bir başlangıç yapan Gülhan Davarcı’nın ödülü kazanan eseri ‘Sisler Dağıldığında’ heyecanlı bir bekleyişin ardından okurlarla buluştu. Yazar romanında, idolü haline getirdiği babasını kaybettikten sonra yaşadığı duygusal boşluğu ve arayışları taşıyan, büyük bir iç hesaplaşmaya giren genç bir kıza ses veriyor.

Roman yazarlığına 2023 Everest İlk Roman Ödülü ile güçlü bir başlangıç yapan Gülhan Davarcı’nın ödülü kazanan eseri ‘Sisler Dağıldığında’ heyecanlı bir bekleyişin ardından okurlarla buluştu.

Cemil Kavukçu’nun destek verdiği; Bahriye Çeri, Çimen Günay Erkol, Gülfem Pamuk, Irmak Zileli ve Sibel Oral’dan oluşan jüri, romana verilen ödülün gerekçesini şöyle sunmuştu: “Baba erkini deşifre etmesi, farklı biçimlerini görünür kılması, bunu yaparken güçlü bir kurgu oluşturması, dili gösteriye kaçmadan olgun ve tutumlu kullanımı, karakterin psikolojik derinliğini yansıtmadaki başarısı nedeniyle bu dosyayı ödüle değer bulduk.” Yazar romanında, idolü haline getirdiği babasını kaybettikten sonra yaşadığı duygusal boşluğu ve arayışları taşıyan, büyük bir iç hesaplaşmaya giren genç bir kızın öyküsünü ele alıyor.

Ataerkil düzeni farklı yönleriyle ele alan, nitelikli kurgusu ve dil kullanımı ile büyük övgüye mazhar olan roman, gerçekliklerden beslenen kadın öykülerini yakından irdeleyen okurlar için yeni bir soluk ve etkileyici bir edebi eser. Kitap Everest İlk Roman Ödülü’nün yeni adayları için de etkili bir ilham kaynağı. Everest Yayınları’nın 2006 yılından beri düzenlediği İlk Roman Yarışması’nın bu yılki başvuruları da 16 Ağustos’a kadar devam ediyor. Yarışmayla ilgili detaylar için ‘everestyayinlari.com’ adresi ziyaret edilebilir.

ROMANDAN...

“Yüzümü görünce anladı ters giden bir şeyler olduğunu, yapma, der gibi baktı gözlerime ya da bana öyle geldi. Klimanın üflediği soğuktan mı, yoksa stresten mi bilmem, omuzlarım tutulmuştu yol boyunca. İkimizin de ağzını bıçak açmıyordu. Konuşmaya başlasak kelimeler, çıkarken değdikleri her yeri cam kırıkları gibi kesecekti.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN