Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün geçiş fiyatlarında bir düzenleme yapılmayacağını dile getirdi. Arslan, kaçak geçiş yapan araçlara 10 misli ceza uygulayacaklarını ve kural ihlali için de ayrı bir ceza kesileceğini söyledi.
EKONOMİ SERVİSİ - İSTANBUL
İstanbul’un en yoğun trafik noktalarından biri olan Mahmutbey gişeler için çalışmalar başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gişelerdeki çalışmalar konusunda şöyle konuştu: “Malumunuz hep bir tabela konur; ‘Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz’ bunun sebebi nedir? Hayatınızı kolaylaştırmak istiyoruz ancak hayatınızı kolaylaştırmak için geçici bir süre bir sıkıntı yaratıyoruz.” Arslan, serbest geçiş sistemi kurmak üzere başlayan çalışmaların 2 ay yerine 45 günde tamamlanmasını planladıklarını belirtti.
45 GÜN SÜRE VERDİ
Arslan, “İnşallah 45 gün içerisinde bunun İstanbulluların hizmetine yeni gişeleri sunmuş olacağız. O yüzden gerçekten İstanbulluların hayatını kolaylaştırmak adına birçok yerde inşaat çalışması yapıyoruz. Geçici verdiğimiz rahatsızlıklardan dolayı da, klasik laftır, özür dilediğimizi belirtmek isteriz.”
10 MİSLİ ÜCRET
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçiş fiyatlarında bir düzenleme yapılmayacağını dile getiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, şu ifadeleri kullandı: “Bazı insanların farklı yolları denemesi, adeta kaçak geçmesi, ne yazık ki manşete taşındı. Gazetenin yazdığı gibi değil. Bir, kaçak geçiyorlar. Normal köprü ücreti alınmayacak, zaten 10 misli cezalı ücret alınacak. Bir de ayrıca kurallara uymadıkları için bir ceza kesilecek. İkisini üst üste koyduğunuz zaman öbür taraftan daha yüksek olacak. Bence bu yola tevessül etmesinler. Bu yola tevessül edip sonra mağdur olacaklar. Güzel de yani mağduriyete sebep olan ben değilim. Kimse kusura bakmasın, kimse uyanıklık etmesin.”
GÖLCÜK YOLU YASAKLANABİLİR
Taşımacılık işi yapan bir kamyon şoförü yeni yapılan köprü ve yollar konusundaki mağduriyetini bizlere şöyle anlattı: “Şu an Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden gidiş-geliş günlük 110 kilometre fazladan yol yapıyoruz. Kullandığım araç 100 kilometrede 33 litre yakıt tüketiyor. Buda bize 35 kilometre yeni zamla birlikte ortalama 150 liraya mal oluyor. Buda taşımacılığa ekstra bir maliyet yüklüyor. Çözüm ceza olmamalı. Yarın bir gün Osmangazi Köprüsü’nü kullandırtmak için kamyon ve tırlara Gölcük yolunu yasaklarsalar hiç de şaşırmam.”
YOLCU UÇAĞI SAYISI 538 OLDU
Arslan, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronunda düzenlenen 11. Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu Türk Hava Yolları (THY) 100. Boeing 737-NG uçağı teslim törenine katıldı. THY uçağına Beştepe isminin verilmesinin çok anlamlı olduğuna dikkati çeken Arslan, son 13 yılda sivil havacılıkla ilgili Türkiye’nin bu büyümeye paralel olarak bulunduğu coğrafyadaki ülkelerle sivil havacılıkta yakın iş birliği yoluna gitmeye başladığını kaydetti. Arslan, bu sayede uçuş ağlarının 3 katın üzerinde büyüdüğünü, anlaşmaları bulunan ülke sayısının 81’den 166’ya çıktığını, dış hat seferlerinin 115 ülkede 282 noktaya yapılmaya başladığını, yolcu uçağı sayısının 162’den 538’e çıktığını anlattı.