Kılıçdaroğlu konuştu piyasa çöktü

Kılıçdaroğlu konuştu piyasa çöktü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu koalisyon konusunda fikirlerini açıklamaya başlayınca piyasa sert tepki verdi. Borsa düştü dolar çıktı

[Karar]

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni hükumet hakkında görüşlerini açıkladığı basın toplantısı başlayınca, ilk açıklamalar gelir gelmez piyasada sert satışlar başladı. Koalisyon konusunda sert mesajlar veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları piyasalar tarafından olumlu bulunmadı. 

Borsa endeksi 80 bin 500 seviyelerinden 80 binin altına gerilerken dolar ise 2,72 seviyesinden 2,74'e yükseliş yaşadı. Faiz oranları ise iki hanenin altında iken yeniden yüzde 10 barajının üzerine çıktı. 

Koalisyon konusunda ilk fikirlerini açıklamaya başlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın toplantısında verdiği mesajlar ve bu mesajların sonucu oluşan piyasa tepkisi yeniden 2000 öncesi koalisyon dönemlerini hatırlattı. 

28 Şubat sonrası kurulan azınlık hükumetini dışarıdan destekleyen CHP ve o zamanki lideri Deniz Baykal'ın açıklamaları bir dönem piyasaya damga vurmuştu. Deniz Baykal'ın her açıklaması hükumet açısından kilit noktada olduğu için o dönemlerde her açıklama piyasalarda sert dalgalanmalara yol açıyordu.

O günlerde hükumeti dışardan destekleyen Deniz Baykal'ın her açıklaması ile piyasalar olumlu veya olumsuz konuşma şekline göre sert tepkiler veriyor ve volatilite çok artıyordu. 

Piyasalarda yaşanan dengesizlik yıllar sonra yine CHP lideri ve bu sefer Kemal Kılıçdaroğlu ile tekrarlanmaya başladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları piyasa tarafından olumsuz bulunarak sert satışlar geldi. Koalisyon konusunda sert mesajlar veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması ile piyasa sert dalgalanma yaşayarak 2000 öncesine de ilk geri dönüşü yapmış oldu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN