Kılıçdaroğlu dağıttı Davutoğlu toparladı

Kılıçdaroğlu dağıttı 
Davutoğlu toparladı

Dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu koalisyon hakkında görüşlerini açıklamaya başladığında piyasalar sert olumsuz tepki verirken, bugün Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon açıklaması piyasaları toparladı

[Karar]

Seçim sonuçlarının yeniden koalisyona işaret etmesi ile gözler koalisyon görüşmelerine çevrildi. Her parti koalisyon hakkında görüşlerini açıklarken özellikle en fazla oy alan partiler önem kazanıyor. Çünkü her halükarda koalisyonda birinci olan Ak Parti veya CHP yer almak zorunda. Bu iki parti dışında bir koalisyonun imkanı bulunmuyor. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün koalisyon hakkında alelacele basın toplantısı düzenledi ve 14 maddelik şartlarını sıraladı. Basın toplantısı başladıktan hemen sonra şartlar bir bir gelmeye başladıkça aniden piyasalarda sert rüzgarlar esmeye başladı. Dolar bir anda 2,74'ün üzerine çıkarken borsada da sert satışlar geldi ve BIST -100 endeksi 80 bin 500 seviyelerinden hızla 79 bin seviyelerine geriledi. 

Birçok yatırımcı için akıllara 28 Şubat süreci ile kurulan azınlık hükümetine dışardan destek veren eski CHP geldi. O vakitler CHP lideri olan Deniz Baykal piyasaların pür dikkat takip ettiği kişiydi. Çünkü hükümeti ayakta tutan CHP'nin dışardan desteğiydi. Ve Deniz Baykal'ın ağzından oldukça sık hükümete desteği çekip-çekmeme konusunda açıklamalar geliyor ve piyasalar çok sert dalgalanıyordu. 

Nerede ise piyasaların tek hareket noktası haline gelen CHP'nin dış desteği yıllar sonra bu sefer Kemal Kılıçdaroğlu ile yeniden hafızalara geldi. Dün Kılıçdaroğlu'nun koalisyon hakkında 14 şart sıralaması eşliğinde piyasaların sert tepki vermesi eski korkuları hatırlattı. 

Piyasaları Davutoğlu toparladı 

Dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun piyasaları geren açıklamalarının ardından bugün Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu koalisyon konusunda "baltaları gömün" açıklaması tam tersi etki yaptı. Davutoğlu'nun konuşması ile moral bulan piyasalarda dolar 2,75'den 2,73'e doğru düşerken borsada sert yükselişler yaşandı. 

Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklaması sonrası BIST - 100 endeksi 79 bin 500 seviyelerinden 80 bin 500 seviyelerine yükselerek bir bakıma dünkü çöküşü geri almış oldu. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN