Gazeteci Yazar İlhami Işık, Bi'KARAR Ver'in konuğu oldu. Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan Işık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Osman Kavala ve 10 Büyükelçi açıklamaları hakkında, "Erdoğan, 30 Kasım'da AİHM'in kararlarına uyacak" ifadelerini kullandı.
Yıldıray Oğur'un konuğu olan Gazeteci Yazar İlhami Işık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan dönüşü, Osman Kavala ve 10 Büyükelçi konusunda yaptığı çarpıcı açıklamaları değerlendirdi. Erdoğan'ın, "Ben taarruzdayım, benim kitabımda geri adım atmak yok" sözü için Işık, "Türkiye'nin siyaseten büyükelçileri kovma pozisyonu yok. Bundan dolayı diplomasi yolu seçildi" ifadesini kullandı.
"ERDOĞAN, BİDEN İLE GÖRÜŞMEZSE İÇ POLİTİKADA DOZAJ YÜKSELTECEK"
İş insanı Osman Kavala’yla ilgili çağrı yapan büyükelçilerle ilgili “istenmeyen şahıs” krizinin aşılmasının ardından gözler, 30 Kasım’da yapılacak olan ve Türkiye’ye yönelik yaptırım sürecinin de masada olduğu Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısında. Işık, toplantıda Türkiye'nin AİHM kararlarına uyacağını ifade etti. Işık, "Bizde dış politika yok, iç politika var. Bundan dolayı Biden ile bir görüşme yapılabilirse bu süreçleri olumlu yönde hızlandırır. Erdoğan, Biden ile görüşmezse iç siyasette dozaj yükselecek" dedi.
Işık, "Sayın Erdoğan, Rahip Brunson meselesinde; "ben hayata olacağı sürece serbest bırakılmayacak" demişti. Trump'un konuşmalarından sonra hemen serbest bıraktılar" diye konuştu.
"BENİ YOK EDECEKLER DÜŞÜNCESİ PARANOYADIR"
AİHM'in Türkiye kararlarına değinen Işık, "kendi düzelt demek kötülük değildir" diyerek şunları kaydetti:
"Bir ülkede insan hakları ihlali varsa, o ülkede kötü gidiyordur. Birileri insan hakları karneni düzelt dediğinde senin kötülüğünü istemiyordur. Öyle bir algı yaptılar ki kötülük üzerinden tarif edilmeye başlandı. Herkes bizim düşmanımız, her an bizi yok etmeye çalışan" bir algı var. Öyle bir dünya yok. Elbet birileri senin kötü olmanı ister. Bu başka bir şeydir. Ama "birileri beni 24 saat yok edecek" düşüncesi paranoyadır."
"CHP'İN TEZKERE TAVRI, İTİRAZ SÜRECİDİR"
Irak ve Suriye'ye asker gönderilmesinin 2 yıl uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Öte yandan, Lübnan tezkeresinin süresi 1 yıl daha uzatıldı. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Irak-Suriye tezkeresi oylamasında CHP ve HDP, ‘hayır’ oyu kullandı. TSK unsurlarının Irak ve Suriye’de bulunmasına izin veren Cumhurbaşkanlığı tezkeresi; AKP, MHP, İYİ Parti, Memleket Partisi, Demokrat Parti ve Zafer Partisi’nin ‘evet’ oylarıyla kabul edildi. CHP'nin hayır oyu vermesi 'Millet İttifakı'nda çatlak olur mu?' tartışmalarına neden olurken, Gazeteci Işık, "Her şeye 'evet' demek doğru değildir. CHP'nin tezkereye tavır olarak karşı çıkması önemlidir. Bu bir itiraz sürecidir" dedi.