Sanat dünyasında yer edinmiş entelektüel isimlerden Lina Nasif; şiir, roman, öykü gibi eserleri ile yazın yaşamına önemli katkılarda bulundu. Bunların yanı sıra boya ve kağıtlara aktardığı duygularıyla, renklerle dolu ressamlıkla da ilgilendi. Mersin'de her Kurban Bayramı, imam ve kilise rahipleriyle yaptığı ayinle UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi. İşte, Lina Nasif biyografisi...
Sevenleri tarafından yardımseverliği nedeniyle 'iyilik timsali' olarak tanınan Lina Nasif, 2018 yılında yaptığı resim ve fotoğraf sergisinin tüm gelirlerini Afrin'de şehit olan Mersinli askerlerin ailesine bağışladı. Mersinlilerin 'Lina Abla' diye hitap ettiği sanatçı, edebiyat dünyasına önemli entelektüel katkılarda bulundu.
LİNA NASİF'İN HAYATI
Lina Nasif, 17 Ekim 1941 tarihinde doğdu. Dünyaya geldiğinde, babası askerdeydi. Babası 1903 doğumlu, annesi ise 1905 doğumludur.
Lina adı, Kur'an-ı Kerim'de Haşr Suresi'nde geçen 'line' sözcüğünün Latince yazılımı olan ve 'yumuşak hurma ağacı' anlamına gelen 'lina'dan gelmektedir. Annesinin hoşuna gittiğinden dolayı bu isim verildi.
Anne tarafından Kudüs ve Maronit (Hristiyan Roman Katolik Kilisesi), baba tarafından Jorj ve Ortodoks bağları vardır.
Zengin kültüre sahip bir ailede doğan Lina Nasif'in sanata olan düşkünlüğü küçük yaşlarda başladı.
Lise eğitimini İstanbul'da Fransız 'Saint Benoit Koleji'nde tamamlayan Lina Nasif, hukuk fakültesinde okumayı çok istemesine karşın 1965 yılında babasını kaybedince evin sorumluluğunu üzerine aldı.
Bu sebeple Ziraat Bankası'nda kambiyo bölümünde, Şef Hanri Atat'ın yanında işe başladı.
Ressam, şair, yazar kimliği bulunan Lina Nasif, modadan sanata birçok ilgi kültür-sanat faaliyetiyle iç içe yaşadı.
Her Kurban Bayramı'nda Mersin'de birer cami imamı ve kilise rahibiyle yaptığı ayin ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi.
Lina Nasif, 12 Aralık 2021 Pazar günü Mersin'in Yenişehir ilçesi Gazi Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki evinde 80 yaşında yaşamını yitirdi.