İşte geçici Bakanlar Kurulu'na davet edilen HDP'liler

İşte geçici Bakanlar Kurulu'na davet edilen HDP'liler

Başbakan Davutoğlu'nun geçici bakanlar kuruluna davet ettiği HDP'li vekillerin siyasi ve devlet tecrübesi dikkat çekti. İsimlerden birinin Alevi olması da isabetli bir tercih olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmak üzere Başbakan olarak atanan Ahmet Davutoğlu, HDP'den İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca’ya mektup göndererek bakanlık teklifinde bulundu.

Teklif mektuplarının, söz konusu milletvekillerine gönderilmeye başlandığı ve gün içerisinde tamamına ulaştırılacağı belirtildi.

Teklif gönderilen HDP'li vekillerin sembolik açıdan güçlü olmaları dikkat çekti. Ali Haydar Konca devlet tecrübesi olan bir isim. Eski Kaymakam olan Konca 12 Eylül mağduru ve eski SHP’li. Hem siyasi tecrübesi hem de devlet tecrübesi nedeniyle geçci Bakanlar Kurulu'na davet edilmesinin isabetli olduğu belirtildi. 

Levent Tüzel ise sol kesimde bilinen bir isim. Emek Partisi Kurucu Genel Başkanı iken, HDP'yle yapılan ittifak sonucu HDP listelerinden 7 Haziran seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçildi.

Müslüm Doğan ise Alevi kimliği ile biliniyor. Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı. Diyanet İşleri başkanlığı'na karşı olan tavrına rağmen davet edilmesi, geçici kabinenin toplumun tüm kesimlerini temsil edecek isimlerden oluşturma hassasiyetinin göstergesi olarak yorumlandı. 

HDP'li vekillerin özgeçmişleri şöyle:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN