Müslüm Doğan kimdir?

Müslüm Doğan kimdir?

Başbakan Davutoğlu'nun geçici bakanlar kuruluna davet ettiği HDP'li vekillerin isimleri de belli oldu. Davutoğlu HDP'den Müslüm Doğan'a teklif götürdü. Peki, Müslüm Doğan kimdir?

Başbakan Davutoğlu'nun geçici bakanlar kuruluna davet ettiği HDP'li vekillerin isimleri de belli oldu. Müslüm Doğan, Levent Tüzel, Ali Haydar Konca HDP'den Geçici Bakanlar Kurulu'na davet edilen milletvekilleri oldu. Peki, Müslüm Doğan kimdir?

Müslüm Doğan kimdir?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 7 Haziran İzmir seçimleri için Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Müslüm Doğan 2'nci bölge 1'inci sıra adayı oldu.

Sivas Divriği doğumlu. Evli ve bir çocuk babasıdır. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Şehir Plancılığı Bölümünde yüksek lisans yaptı. Uzun yıllar SGK’da şube müdürlüğü ve daire başkan vekilliği yaptıktan sonra 2012 de emekli oldu. HDP’nin kuruluşunda yer aldı ve ilk dönem MYK üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası GYK üyeliği, Divriği Derneği Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı yaptı. Alevilik konusunda ve mesleki nitelikte çok sayıda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

2015 Genel Seçimleri HDP 25. Dönem milletvekili seçildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN