Ali Haydar Konca kimdir?

Ali Haydar Konca kimdir?

Başbakan Davutoğlu'nun geçici bakanlar kuruluna davet ettiği HDP'li vekillerin isimleri de belli oldu. Davutoğlu HDP'den Ali Haydar Konca'ya teklif götürdü. Peki, Ali Haydar Konca kimdir?

Başbakan Davutoğlu'nun geçici bakanlar kuruluna davet ettiği HDP'li vekillerin isimleri de belli oldu. Müslüm Doğan, Levent Tüzel, Ali Haydar Konca HDP'den Geçici Bakanlar Kurulu'na davet edilen milletvekilleri oldu. Peki, Ali Haydar Konca kimdir?

Ali Haydar Konca kimdir?

Ali Haydar Konca, 1 Şubat 1950 doğumlu. Yurtdışı oylarının eklenmesinin ardından Halkların Demokratik Partisi 25. dönem Kocaeli milletvekili olarak seçildi.

1971 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu, 1980 Askerî Darbesi’ne kadar birçok şehirde kaymakamlık yaptı, darbeden sonra göreve iade edildi, Hassa, Çüngüş ve Sürmene kaymakamlığı görevlerini yürüttükten sonra Kocaeli Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne tayin edildi. Bu görevinden istifa ederek Kocaeli’de serbest avukat olarak hayâtına devam etti. 1989 Türkiye yerel seçimlerinde Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den belediye meclis üyesi seçildi.

Bir süre sonra partiden ve belediye meclis üyeliğinden istifa etti. Konca, 3 çocuk ve 5 torun sahibidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN