HDP'nin milletvekili aday listesinde bulunmayan Levent Tüzel kimdir?

HDP'nin milletvekili aday listesinde bulunmayan Levent Tüzel kimdir?

Seçim hükümetinde bakan olarak yer almayı reddeden EMEP lideri Levent Tüzel, HDP'nin milletvekili adayı listesinde yer almadı. Peki, Levent Tüzel kimdir?

Seçim hükümetinde bakan olarak yer almayı reddeden EMEP lideri Levent Tüzel, HDP'nin milletvekili adayı listesinde yer almadı. Peki, Levent Tüzel kimdir? Peki, Levent Tüzel nedir?

Levent Tüzel nedir?

Abdullah Levent Tüzel 12 Temmuz 1961 doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Tüzel 1985'ten itibaren serbest avukatlık yaptı.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde Yönetim kurulu üyeliği, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Başkanlığı yaptı. 1996 yılında Emek Partisi kurucu genel başkanı olan Tüzel, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde İzmir'den emek ve demokrasi güçlerinin ortak adayı olarak bağımsız milletvekili adayı oldu, 36.167 oy almasına karşın seçilemedi.

12 Haziran 2011 seçimlerinde aday olduğu İstanbul 3. Bölge'den bağımsız milletvekili seçildi. 27 Ekim 2013'te toplanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kongresi'nde HDP'ye katıldı. Bu tarihten itibaren Meclisteki çalışmalarını HDP İstanbul Milletvekili olarak sürdürmektedir. 7 Haziran 2015 seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili seçildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN