Levent Tüzel HDP'den vekillik başvurusunda bulunmadı

Levent Tüzel HDP'den vekillik başvurusunda bulunmadı

HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel, partisinden 1 Kasım seçimleri için vekillik başvurusunda bulunmadı.

Seçim hükümetinde bakan olarak yer almayı reddeden EMEP lideri Levent Tüzel, HDP'nin milletvekili adayı listesinde yer almadı.

''Bu HDP'nin tercihidir''

HDP tarafından liste dışını bırakılan Levent Tüzel, Radikal'e konuştu. EMEP ve HDP'nin yürüttüğü ittifak görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını ve bu nedenle bugün destek amaçlı ortak bir açıklamanın yapıldığını söyledi. Tüzel, bakanlığı reddetmesi nedeniyle bu kararın alınmış olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Listede ben yokum. Bir ölçüde HDP'nin tercihidir. Bakanlığı kabul etmeyişimizden kaynaklı onların tutumudur. Bu tutum eleştirilecek bir tutumdur. Biz halk güçlerinin birliği diyoruz. Demokrasi mücadelesini büyütmeli, tek adam diktatörlüğü karşısında HDP desteklenmeli diyoruz. Ama bu yönde bir ittifak sağlanmadı. Biz de destek açıklaması yaptık. HDP, bizim kararımızı (bakanlığı reddetme kararı) parti hukukuna uygun davranmamak olarak niteledi. EMEP kararlarını bağımsız bir şekilde alır ve uygular. Şimdi dolayısıyla biz bu hareketi de eleştiriyoruz. Seçimlerde HDP'yi destekleyeceğiz ancak bu hareket tarzı, güçlendiren bir tarz değil."

Seçim hükümetinde bakan olarak yer almayı reddeden EMEP lideri Levent Tüzel, HDP'nin milletvekili adayı listesinde yer almadı. Peki, Levent Tüzel kimdir? Peki, Levent Tüzel kimdir?

Demirtaş: İttifak hukukuna uymadı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "ittifak hukukuna uymadı" dediği EMEK Partili Levent Tüzel "HDP ile EMEK Partisi arasındaki seçim ittifakı, Demirtaş'ın söylediği gibi değil. O'nun ittifak tanımlamasıyla bizim anlayışımız başka" demişti. HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın ise "Levent Tüzel derhal istifa etsin" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Emek Partisi (EMEP) 1 Kasım'da yapılacak genel seçimde birlikte hareket etme kararı aldı.

Levent Tüzel kimdir?

Abdullah Levent Tüzel 12 Temmuz 1961 doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Tüzel 1985'ten itibaren serbest avukatlık yaptı.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde Yönetim kurulu üyeliği, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Başkanlığı yaptı. 1996 yılında Emek Partisi kurucu genel başkanı olan Tüzel, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde İzmir'den emek ve demokrasi güçlerinin ortak adayı olarak bağımsız milletvekili adayı oldu, 36.167 oy almasına karşın seçilemedi.

12 Haziran 2011 seçimlerinde aday olduğu İstanbul 3. Bölge'den bağımsız milletvekili seçildi. 27 Ekim 2013'te toplanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kongresi'nde HDP'ye katıldı. Bu tarihten itibaren Meclisteki çalışmalarını HDP İstanbul Milletvekili olarak sürdürmektedir. 7 Haziran 2015 seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili seçildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN