Demirtaş: Levent Tüzel ittifak hukukuna aykırı hareket etti

Demirtaş: Levent Tüzel ittifak hukukuna aykırı hareket etti

HDP'de "Bakanlık" çatlağı gün yüzüne çıktı. Demirtaş, geçici hükümette bakanlık teklifini kabul etmeyen Levent Tüzel'i eleştirdi.

Tüzel'in seçim hükümetinde bakanlık teklifini kabul etmemesi ile ilgili soruya cevap veren HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Tüzel, ittifak hukukuna aykırı hareket etmiştir" diyerek tepkisini dile getirdi. 

Demirtaş "Parti kararına herkesin uyması gerekir. Bu bakış açısıyla değerlendireceğiz. Bizimle ittifak yapan bütün partilerin ittifak hukukuna uyması gerekir. HDP'nin aldığı bir kararın başka bir partide değerlendirilmesi bu hukuka aykırıdır" diye konuştu.

Tüzel, Davutoğlu'ndan gelen bakanlık teklifini, HDP'nin "Katılacağız" kararına rağmen, kurucu genel başkanı olduğu Emek Partisi'nin (EMEP) onay vermemesini gerekçe göstererek geri çevirmişti. 

Tüzel, 7 Haziran seçimine HDP listesinden girerek İstanbul Milletvekili seçilmişti.

Demirtaş seçim konusundaki sorulara da cevap verdi. Doğu'da seçim yapılacak koşul olmadığını iddia eden Demirtaş, seçimin sağlıklı yapılmasını sağlayacak şartların oluşturulmasına öncelik verdiklerini, gündemlerinde boykot veya seçime girmeme gibi bir tartışmanın bulunmadığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN