İslam Ordusu'nun yeni lideri Ebu Hammam Buveydani oldu

İslam Ordusu'nun yeni lideri Ebu Hammam Buveydani oldu

Suriye'de rejimle savaşan en önemli muhalif gruplardan İslam Ordusu'nun lideri Zehran Alluş'un Rus hava saldırısında ölmesinin ardından grubun yeni lideri Ebu Hammam Buveydani oldu

Suriye'de rejimle savaşan en önemli muhalif gruplardan İslam Ordusu'nun lideri Zehran Alluş, Şam'da muhaliflerin kontrolündeki bölgeye düzenlenen Rus hava saldırısında öldü.

Ana karargâhını hedef alındı

Reuters'a konuşan iki muhalif kaynak, hava saldırısının İslam Ordusu'nun ana karargâhını hedef aldığını, Alluş'un da bu saldırıda öldüğünü söyledi.

Komutanlarla toplantıdaydı

Anadolu Ajansı da Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki kaynaklardan aldığı bilgiye dayandırdığı haberinde, saldırının Merce el Sultan semtinde Alluş'un örgütün üst düzey komutanları ile toplantı yaptığı karargaha düzenlendiğini belirtti.

15-12/25/ceys-el-islam-yeni-lider-buceydani_4.jpgCeyş el İslam'ın yeni lideri Ebu Hamma Buveydani. /FOTO: ALJAZEERA

Rusya üstlendi

Rusya'nın resmi haber ajansı Ria'nın uluslararası kanalı Sputnik de saldırıyı Rus savaş uçaklarının düzenlediğini duyurdu. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Ceyş el İslam'a yönelik saldırıyı doğruladı.

İslam'ın liderleri ve birçok üyesi öldü

Gözlemevi'nin açıklamasında İslam Ordusu'nun liderleri ve birçok üyesi öldü. Grubun lideri Zehran Alluş ile birlikte 5 komutan daha Doğu Guta'daya düzenlenen saldırıda öldürüldü" denildi. 

Yeni lider Ebu Hammam Buveydani oldu

Ceyş el İslam'ın üst düzey kadrosuna düzenlenen saldırının ardından grubun yeni lideri Ebu Hammam Buveydani oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN