Irak türkmen Cephesi'nden Rusya'ya kınama

Irak türkmen Cephesi'nden Rusya'ya kınama

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı Erşet Salihi, Rusya'ya ait savaş uçaklarının Suriye'de Türkmen bölgesini bombalamasını kınadı. Salihi, ABD ve Rusya rekabetinin Suriye topraklarına taşındığını söyledi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi,  "Rus savaş uçaklarının, Suriye'de Türkmenlerin yaşadığı Bayırbucak bölgesini bombalamasını kınıyorum. IŞİD ile mücadeleye herkesin katılması önemlidir. Ancak tüm bunlar bir plan içinde olmalıdır. Artık ABD ve Rusya rekabeti Suriye topraklarındadır. Rusya, Suriye'den sonra Irak'ta da IŞİD ile mücadeleye girebilir. Ancak bu konu şu ana kadar Irak Parlementosu'na intikal etmemiştir. Rusya'nın müdahalesi, Irak hükümeti ile mutlaka koordineli ve anlaşmalı olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Irak ve Suriye'deki Türkmenlerin kaderlerinin aynı olduğunu dile getiren Salihi, "IŞİD saldırıları Irak ve Suriye Türkmenlerini ağır etkiledi. Çünkü Türkmenler coğrafyalarını kaybediyor. Irak'ta olduğu gibi Suriye'de de Türkmenlerin coğrafyaları hedef alınıyor. Rus uçaklarının, Suriye Türkmenlerinin yaşadığı Bayırbucak bölgesini bombalaması kabul edilmez bir olaydır. Rusya'nın hedefini belirlemesi ve netleştirmesi gerekiyor" diye konuştu.

KERKÜK/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN