İngiltere, savaş uçakları ve SAS komandolarını Suriye'ye gönderiyor

İngiltere, savaş uçakları ve SAS komandolarını Suriye'ye gönderiyor

İngiltere, Suriye'de hava kuvvetleri ve SAS komandolarıyla operasyonlara başlayacağını açıkladı. Savunma Bakanı operasyonların Kuzey Suriye'de yoğunlaşacağını söylerken, IŞİD'in İngiltere'nin güvenliğine yönelik en büyük tehdit olduğunu savundu.

Suriye'de IŞİD'e yönelik hava saldırılarına İngiltere de katılıyor. İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Muhafazakar Parti konferansında yaptığı konuşmada "Sokaklarımızı güvenliğini başka ülkelere bırakamayız" diyerek İngiliz uçaklarının da Suriye'de IŞİD'i vuran koalisyon güçlerine dahil olacağını açıkladı. 

"Cihatçıların kök saldığı her yerde onların karşılarına çıkılması gerekir. İçinde bulunduğumuz zaman, içine kapanma, terörün zafer kazanmasına müsaade etme ve insanlarımızı tehlikeye atma zamanı değildir" diye konuşan Fallon, IŞİD'in Kuzey Suriye'de ölümcül saldırılar organize ettiğini söyledi.

Kuzey Suriye vurgusu

IŞİD'in İngiltere için en büyük tehlike olduğunu savunan Fallon'ın, konuşmasında Kuzey Suriye'deki terör tehdidini özellikle vurgulaması dikkat çekti. Geçtiğimiz hafta ülkede hava saldırılarına başlayan Rusya da kuzeydeki hedeflere yönelik birçok saldırı gerçekleştiriyor.

Cameron'dan "SAS komandoları" emri

Öte yandan Independent gazetesi, Başbakan David Cameron'ın Suriye üzerinde uçuşlar gerçekleştiren insansız hava araçlarının sayısının iki katına çıkarılması ve ülkede SAS komandoları tarafından gerçekleştirilen operasyonların güçlendirilmesi talimatını verdiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı: Esad birkaç ay daha kalabilir

Ayrıca İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ise Esad'ın savaş sonrasında yapılacak seçimlerde aday olmayacağı konusunda güvence vermesi durumunda geçiş sürecinde yönetimde kalabileceğini söyledi. Hammond, "Eğer çatışmaları durdurmanın bedeli Esad'ın bir süre sözde devlet başkanı olarak kalmasıysa bunu kabul etmemiz gerekir. Üç gün, üç hafta, üç ay hatta daha fazla iktidarda kalabilir" diye konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN