İlklerin kongresi

İlklerin kongresi

Fenerbahçe’de tarihi gün... Aziz Yıldırım ile Ali Koç ‘un yarışacağı ve ‘yetersiz sandık’ tartışmasının damga vurduğu kongre için sandıklar ilk kez statta kurulacak. İlk kez bir kongrede 25 bin 650 üyeyle rekor katılımlı seçim gerçekleştirilecek.

Fenerbahçe’de ‘Seçimli Olağan Genel Kurul’ için süreç bugün başlıyor. İki gün sürecek genel kurulda, başkanı seçmek için oy verme işlemi yarın yapılacak. Ülker Stadı’nda gerçekleştirilecek tarihi kongrede mevcut başkan Aziz Yıldırım ile eski yöneticilerden Ali Koç, başkanlık için yarışacak. Kulüp tarihinde ilk kez statta düzenlenecek kongreye rekor katılım bekleniyor. Genel kurulda, aidatını yatıran 25 bin 650 üye oy kullanabilecek. Kulüp tarihindeki önceki katılım rekoru 2-3 Haziran 2013’te gerçekleşen kongrede kırılmıştı. Aziz Yıldırım’ın Mehmet Ali Aydınlar’ı geçerek yeniden başkan olduğu kongrede 9 bin 380 oy kullanılmıştı. Kongrenin ilk gününde yönetim ve denetim kurulu raporları okunacak. Ardından iki başkan adayı seçim öncesi son konuşmalarını gerçekleştirecek.

Başkan, yönetim kurulu ve diğer kurulların belli olacağı 3 Haziran Pazar günü ise üyeler oy kullanacak. Oy verme işlemi 10.00-17.00 saatlerinde, 38 sandıkta gerçekleştirilecek. Sandıklar toplu olarak açılacak ve genel kurul divan başkanının öncülüğünde oylar sayılacak. Günün sonunda genel kurul divan başkanı, sarı-lacivertli kulübün başkanını açıklayacak. Sahanın içine konuşmaların yapılması için kürsü kurulacak, ayrıca oy verme işlemi için sandıklar da saha içine konulacak. Üyeler Ülker Stadı’nda Fenerium Tribünü’ne giriş yapacak. Bu tribüne sığılmaması durumunda ise kale arkası tribünlerine de genel kurul üyeleri alınacak. Katılımın fazlalığı nedeniyle yetersiz sandık polemiğinin yaşandığı seçim öncesi konuşan Divan kurulu Başkanı Vefa Küçük, bu talebe kapıyı kapatmıştı. Küçük “Kargaşa yaşanmaması için tüm tedbirler alındı. Ancak sandık sayısının artırılması ya da azaltılması söz konusu değil” ifadesini kullanmıştı.

Tarihi seçim öncesi ilginç bir tablo da ortaya çıktı. Yıldırım’ın başkanlığını yaptığı yönetim kurullarında yer alan isimler, 3. kez Yıldırım’a karşı başkanlık mücadelesine girdi. Sarı-lacivertli kulüpte 14 Haziran 1998’de yapılan seçimli genel kurulda yönetime giren Hulusi Belgü, 31 Mayıs 2015’te Yıldırım’a karşı başkan adayı oldu. 20 Şubat 2000 seçiminde yönetim kurulu listesinde yer bulan Şadan Kalkavan ise 24 Mayıs 2009’da gerçekleştirilen kongrede Aziz Yıldırım’a rakip çıktı. 25 Haziran 2006 ile 24 Mayıs 2009’da yapılan kongrelerde iki dönem yönetime seçilen Ali Koç ise hafta sonunda gerçekleştirecek olağan genel kurulda başkan adayı olarak Aziz Yıldırım’dan görevi devralmaya çalışacak.

SON ADAYLIKTA HEDEF 13’ÜNCÜ ZAFER

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 3 Temmuz süreci ile ilgili tazminat davalarını açacaklarına yönelik açıklamalarını kulüp dergisinin haziran sayısındaki yazısına da taşıdı. Yıldırım, “Maddi ve manevi kayıplar için tazminat davaları başlıyor. Maddi olarak sorulacak hesap 1 milyar Türk lirasını aşmaktadır. Bu hesabın sorulması tarihi bir vazifedir ve tarihimiz bu hesaplaşmayı her boyutu ile yazacaktır. Acılı günlerimizde çocuklarımızı, büyük, küçük tüm Fenerbahçelileri haksız yere itham eden, iftira atan, yaftalayan, itibarsızlaştıranlar bu yaptıklarının hesabını mutlaka verecektir. Bunların sorumluluklarının hukuki olarak tespit edildiğini görmek camiamızın manevi zararlarını gidermiş olacak ve bu hesaplaşma ancak öyle bitecektir” ifadelerini kullandı.

RASYONEL PLANLAR HAZIR, ŞİRKET GİBİ YÖNETECEĞİZ

Ali Koç da Fenerbahçe’nin yeni başkanı olmak için üyelerin oyuna talip olacak. Daha önce “Adil seçim olursa kazanırım” ifadesini kullanan Koç, endişesini sandık sayısının yetersiz kalacağı iddiası üzerinden dile getirmişti. Diğer kulüplerin adaylık seçiminde verilen oylardan fazla sayıda imza topladığını söyleyen işadamı, şu vaatlerde bulunmuştu: Loca, kombine, yayın gelirleri Fenerbahçe’ye gelmeden bankalara gidiyor. Bu yüzden mali konulara gireceğiz, çözeceğiz, fedakârlık yapacağız. Rasyonel, tutarlı belli planlar içerisinde yapılacak yatırımlar diyoruz. Sıcak para koyacağız, sponsorluklar koyacağız çünkü gelirleri arttırmamız lazım.

 

#http://www.karar.com/spor-haberleri/aziz-yildirim-konusuyor-gomisi-aykut-hoca-istemedi-872704#

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN