Un paketleri neden çöpe atılmaz? Her evde bulunan un paketleri bakın ne işe yarıyormuş?

Un paketleri neden çöpe atılmaz? Her evde bulunan un paketleri bakın ne işe yarıyormuş?

Her evde bulunan un paketlerini artık kimse çöpe atmak istemeyecek. Elinizde bulunan paketleri değerlendirerek farklı kullanım alanları yaratabilirsiniz. Hem bütçenize hem de evinize katkı sağlayacak yöntemler ile birlikte doğayı da korumuş olacaksınız. İşte un paketlerinin akla gelmeyecek kullanım alanı…

Un paketlerini çöpe atmak yerine tekrar tekrar kullanma imkanı bulabilirsiniz. Elinizde bulunan un paketlerini birçok farklı şekilde kullanabilme imkanı bulabilirsiniz. Bu sayede hem evinize hem de çevrenize katkı sağlamış olacaksınız.

UN PAKETLERİNİ SAKIN ATMAYIN

Onun tazeliğini koruyabilmek için serin, kuru ve karanlık bir yerde saklanması gerekmektedir. Açıldıktan sonra hava getirmez bir kapta saklamak onun nemlenmesini önlerken daha uzun süre kullanılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle un paketlerindeki unu eve gelir gelmez tazeliğini koruyabilecek farklı bir kaba aktarırız. Un paketlerinin içerisinden çıkan kahverengi kağıtlar aslında onların böceklenmesini önlemek için kullanılmaktadır. Bu kağıtlar ile meyve ve sebzelerinizi de uzun süre tazecik saklayabilirsiniz.

Un bozulur mu? Unun bozuk veya bayat olduğunu anlamanın yolları - Pratik Bilgiler Haberleri

Aldınız onun poşetini atmak yerine yeniden kullanım alanı sağlayabilecek bu yöntem ile birlikte sebze ve meyveleriniz de tazecik kalacak. İçerisinde bulunan kağıdı undan arındırdıktan sonra buzdolabının sebzelik bölümüne yerleştiriniz. Daha sonra yıkayıp kuruladığınız sebze ve meyveleri bu kahverengi kağıdın üzerine yerleştirmeniz yeterli olacak. Bu yöntem ile birlikte hem cebiniz zarar görmeyecek hem de meyve ve sebzeleriniz.

BİTKİLERİN ARANILAN ÜYESİ

Un paketlerinin içerisinden çıkan kahverengi kağıdı keserek alt kısmını açınız. İçerisine toprak koyduktan sonra bitki dikiminde kullanmakta son derece faydalı olacak. Bu yöntem ile birlikte geri dönüşüm sağlarken bitki yetiştirmekte son derece basit oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN