Sakın yutmayın: Meğer bağırsakları kördüğüm yapıyormuş! Ameliyat olanlar özellikle dikkat etmeli

Sakın yutmayın: Meğer bağırsakları kördüğüm yapıyormuş! Ameliyat olanlar özellikle dikkat etmeli

Sakız çiğnerken yakınlarda atacak bir yerler bulamadığınızda yutmaya karar veriyorsanız bunu bir daha sakın yapmayın. İşte sakız yutmanın zararları...

ABD'li astroenterolog Dr. Ari Lamet, sakız yutmanın iyi bir alışkanlık olmadığını söyledi.

Dr. Ari Lamet, Fox News Digital'e verdiği röportajda, "Eğer normal bir mide-bağırsak sisteminiz varsa veya bağırsak tıkanıklığı yaşamadıysanız ara sıra bir parça sakız yutmak sorun teşkil etmemelidir" açıklamasında bulundu.

SAKIZ MİDEDE SİNDİRİLİR Mİ?

Peki, sakızın sindiriminin yedi yıl sürdüğüne dair o eski uyarılara ne dersiniz? Gerçek şu ki, aslında hiç sindirilmiyor.

Sabah'ta yer alan habere göre Dr. Ari Lamet, "Sakız sindirilemez ve besin değeri yoktur, bu nedenle eninde sonunda bağırsak hareketlerinizde ortaya çıkacaktır" dedi.

Çocuk doktoru Dr. Kerry Frommer Firestein, sakız yutmanın sağlığınız az da olsa tehlikeli bir etkisinin olabileceğini belirtti. Dr. Kerry Frommer Firestein, "Sakızın çiğnenebilen kısmı sindirilemiyor. Bağırsaklarınızdan geçecek ve yaklaşık bir gün içinde bağırsak hareketiyle dışarı çıkacak" diye konuştu.

SAKIZ YUTMAK ZARARLI MI?

Doktorlar, sakız yutmanın bazı insanlar için daha tehlikeli olabileceği konusunda uyardı. Dr. Ari Lamet, "Sindirim sistemi ameliyatı geçirdiyseniz veya daha önce tıkanma yaşadıysanız, sakız yutmaktan kaçınmanız gerekiyor" dedi.

Dr. Kerry Frommer Firestein, düzenli olarak sakız turan birisinde daha tehlikeli sonuçlar ortaya çıkabileceğini belirtti.

Ayrıca gıda dışı diğer maddelerle birlikte yutulması halinde tehlikeli olabileceğini de sözlerine ekledi. Hepsi bir araya gelip bağırsak kanalında tıkanmaya neden olabileceğini belirtti.

Sakız çiğnemenin aynı zamanda normalden daha fazla hava yutmanıza neden olabileceği konusunda uyardı; bu da gaz ve şişkinliğe neden olabilir. Ayrıca çene ağrısı, baş ağrısı ve kulak ağrısına yol açan çene problemlerine de neden olabilir.

Dr. Ari Lamet'e göre, daha yüksek risk kategorilerinden birine girmeseniz bile sakız yutmayı alışkanlık haline getirmemek en iyisidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN